Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Luchtreinigers met HEPA-filters voor een succesvolle ‘strijd’

Op het laatste Overlegcomité van 18 september maakte de regering werk van verdere versoepelingen. Ook in het Rijk der Vrijheid zal corona echter prominent van de partij blijven. De mondmaskers mogen dan verdwijnen, maar het is essentieel dat er probatere ‘wapens’ ten tonele verschijnen. Ventilatie én luchtreiniging vormen de basis van een stevige, succesvolle strategie tegen de virale vijand.

HEPA-filters: een illuster verleden, een noodzakelijk heden én een nuttige toekomst

Never waste a good crisis’. De uitspraak van Churchill werd tijdens COVID opnieuw brandend actueel, maar wortelt in de Tweede Wereldoorlog. WO II was een crisis zonder voorgaande, en de technologische innovatie draaide op volle toeren. Naast wapens zagen ook vreedzamere vernieuwingen het levenslicht. WO II kostte dan wel miljoenen levens, de commerciële productie van penicilline die toen ontstond, redde sindsdien een veelvoud ervan. In de schaduw van het Manhattanproject werd de HEPA-filter ontwikkeld. In dat Manhattanptroject werd in het grootste geheim aan de atoombom gewerkt. Het US Army Chemical Corps and National Defense Research Committee ontwikkelde gelijktijdig HEPA-filters om wetenschappers en werklui bij die werkzaamheden te beschermen tegen radioactieve partikels. Met succes overigens! Luchtreinigers met hoogwaardige HEPA-filters werden later de robuuste referentie in onder meer operatiekamers. Ook in andere situaties bewezen kwalitatieve luchtreinigers zich veelvuldig als performante partners in de strijd tegen ‘vervuilde’ lucht. Momenteel zijn ze dé missing link als strategische steunpilaar in de bescherming tegen COVID. Door het bijzonder haalbare prijskaartje is het niet nodig om massaal te investeren. Ook daarna zullen de technologische toptoestellen dankzij talloze troeven optimaal renderen.

KMOinsider actie: 10% korting op een mobiele Aeris luchtreiniger

Een dubbele dynamiek om succes te garanderen: kwalitatieve luchtreinigers als aanvulling op verplicht ventileren

Federaal Minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, verplichtte ventilatie in horeca, fitness en discotheken. Niet overal beschikt men over de financiële middelen of de technische mogelijkheden om de veiligheid te garanderen uitsluitend door te ventileren. Luchtreinigers met HEPA-filters bieden hoe dan ook een (levens)belangrijke bijkomende bescherming! In kantoren en horeca zijn de coronatafels met ingebouwde luchtreinigers met HEPA-filters een attractieve aanvulling.

Luchtreiniging in een notendop: de voordelen ten opzichte van raamventilatie en kiezen naargelang de situatie

In de exitstrategie van de regering zijn luchtreinigers een onderbelicht onderdeel. Pascal Mannekens, CEO van Bedking-Ergopolis, is als expert ter zake goed geplaatst om de juiste keuzes te maken.


“Er is nood aan concrete richtlijnen die bepalen hoe hoog de luchtverversingswaarden moeten zijn en hoe laag we het infectierisico willen houden. Alles is sterk afhankelijk van het luchtvolume van de ruimte en de toepassingsgebieden. Luchtverversing is een gevestigd begrip in de ventilatietechniek. Hoe hoger het aantal keren dat het ruimtevolume per uur wordt ververst met gefilterde of verse lucht, hoe lager de virusconcentratie. Het grote voordeel van luchtreinigers ten opzichte van raamventilatie is dat het veel energetischer is. Luchtreinigers zorgen onafhankelijk van wind- en temperatuursomstandigheden of raamgrootte voor een gelijkblijvende hoeveelheid ‘verse’ lucht. Een belangrijk voordeel ten opzichte van luchtverversing, waarbij de gewenste frequentie zeker in de winter haalbaar noch betaalbaar is. Voor kantoren en restaurants adviseren we 4 tot 6 luchtverversingen per uur, voor fitnesscentra en discotheken 8 tot 10 luchtverversingen en voor medische kabinetten en wachtruimtes zelfs 12 tot 15 keer. Degelijke luchtreinigers garanderen bij permanent gebruik vergelijkbare resultaten zonder invasieve ingrepen.”

Haalbaar, schaalbaar én betaalbaar: de veelzijdige voordelen van luchtreinigers

Bij Bedking-Ergopolis beschikken we over een groot en gevarieerd gamma kwalitatieve luchtreinigers. De gemiddelde prijs voor een luchtreiniger met voorfilter en HEPA 13-filter is 500 euro. Het model Lite van het Zwitserse Aeris blijft dé ronkende referentie voor compacte kantoren. In een kantoorruimte die vergelijkbaar is met een doorsnee klaslokaal met een aanwezigheid van ongeveer 20 kinderen, plaatsen we 4 luchtreinigers. Deze makkelijke, mobiele installatie levert een ventilatiedebiet van ongeveer 500 m3/uur. Voor ongeveer 2000 € ben je uitstekend uitgerust: praktisch haalbaar, uiterst betaalbaar en -indien uitbreiding nodig is- makkelijk ‘schaalbaar’. Een vergelijkbaar ventilatiesysteem is tot tien keer duurder, veel complexer en niet flexibel. Voor horeca, retail, fitnesscentra, discotheken en dergelijke hebben we grotere toestellen met ventilatiedebieten van 1500 m3/uur of meer. Hiervoor werken we samen met Duitse multinationale marktleiders. De luchtreinigers van Trotec en Trox genieten naam en faam als afdoend antwoord op deze veeleisende verwachtingen. Afhankelijk van het ventilatiedebiet variëren de prijzen van € 1500 tot € 4000 € per toestel.De knappe coronatafels zijn een elegante én efficiënte oplossing voor onder meer kantoren, horeca en retail. Een compacte coronatafel voor 4 personen is er vanaf € 500. Een tafel voor een complete ‘kantoorbubbel’ van 10 personen kost ongeveer € 2500 €.
Liever een oplossing op maat? Ook dan staan we graag paraat! We produceren unieke stukken voor vrije beroepen, kantoren of particulieren. Ook voor grotere series beschikken we over de nodige productiefaciliteiten.”

Voor bestellingen van mobiele luchtreinigers www.bedking.be

Voor meer informatie omtrent coronatafels www.coronatafel.be

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Bedking Ergopolis

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Bedking Ergopolis

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials