FURBO_Leaderboard.gif
Dirk Gyzels, hoofd preventie Inovyn Manufacturing Belgium

Maak kennis met Dirk Gyzels, preventieadviseur van het jaar

Personeel

Dirk Gyzels is hoofd van de preventiedienst bij Inovyn Manufacturing Belgium in Antwerpen en werd door technologiefederatie Agoria verkozen tot preventieadviseur van het jaar.

Met deze verkiezing beloont Agoria bedrijven die zich inzetten voor de veiligheid van hun werknemers en aannemers. Dirk Gyzels krijgt de award vooral omdat hij oog heeft voor de veiligheid van de eigen medewerkers en contractoren op het bedrijfsterrein.

Preventie gaat over het voorkomen van kleine ongemakken en grote drama’s, zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria.

Iedereen ’s avonds weer veilig naar huis

“De rol van de preventieadviseur is fundamenteel voor alle werknemers die in een bedrijf aan het werk zijn. Daarbij mag geen onderscheid gemaakt worden tussen de eigen medewerkers en de collega’s die voor rekening van andere bedrijven bij je aan de slag zijn. Het zijn allemaal mensen die ’s morgens naar hun werk gaan en die ’s avonds even gezond weer naar hun familie moeten kunnen vertrekken. Dat heeft Dirk Gyzels perfect begrepen en dat maakt van hem een voorbeeld dat we met veel plezier toejuichen.”

Wat doet een preventieadviseur juist? 

Dirk Gyzels is sterk betrokken bij de contractors. Bovendien zijn er in het bedrijf verschillende verbeterprogramma’s die het veiligheidsbeleid ondersteunen zoals consequent leidinggeven, 20 principes van arbeidsveiligheid en procesveiligheid, Life Saving Rules, audits, gedragsobservaties en een werkgroep met contractoren.

Maandelijkse beloning voor de beste observatie

Het consequent leidinggeven houdt zowel waarderen als sanctioneren in. Er is bij Inovyn een beloningssysteem voor de beste observatie van de maand en een malussysteem voor het contractorbedrijf bij het overtreden van een ‘Life Saving Rule’, maar ten voordele van een goed doel. Er is ook een zeer open deur beleid rond veiligheid, gezondheid en milieu en de bereidheid om bestaande gewoontes en procedures in vraag te stellen, telkens met aandacht voor het vinden van praktische oplossingen. Hierbij hanteert Dirk het motto “inspraak zonder inzicht geeft uitspraken zonder uitzicht”.

Wat doet Inovyn Manufacturing?

Inovyn produceert chloor, hoofdzakelijk als grondstof voor grote klanten in de haven van Antwerpen, en aanverwante producten zoals natrium- en kaliumhydroxide.

Eerder sleepten al BASF, Electrabel Doel, Total Raffinaderij Antwerpen, Caterpillar, AW Europe, Volvo Cars en Borealis en Janssen Pharmaceutica de award in de wacht.

 

Lees ook

Banner_SDW.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven