Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Ontdek de handige tool voor personeelsplanning en tijdsregistratie

Werkt jouw kmo met tijdelijke werknemers (studenten, flexijobbers, interims…)? Dan kan het bijhouden van de werkuren wel eens een uitdaging vormen. Dankzij Acerta kan je een tool inzetten, die het inplannen sterk vereenvoudigt. Bovendien kan je dezelfde tool gebruiken voor personeelsplanning en tijdsregistratie.

In welke groeifase jouw kmo ook zit, Acerta ondersteunt je bij elk hr-proces. Ondernemers maximaal ontzorgen is onze bestaansreden. De samenwerking met bookU, de ontwikkelaar van een efficiënte en gebruiksvriendelijke app voor zowel personeelsplanning als tijdsregistratie, ligt volledig in de lijn van die filosofie.

Eenvoudige automatisering van je personeelsplanning

De werkuren bijhouden van tijdelijke werknemers bezorgt veel kmo’s hoofdbrekens. BookU is de naam van een workforce-managementtool, die een passend antwoord geeft op de toenemende flexibiliteit op de arbeidsmarkt. Administratieve vereenvoudiging is het sleutelwoord. De opstart verloopt heel eenvoudig. De automatische koppeling van gevalideerde prestaties in bookU aan Acerta Connect (onze payrolltool voor loonverwerking), zorgt voor een naadloze doorstroom en loonverwerking. Je medewerkers geven in de app zelf aan wanneer ze beschikbaar zijn en hebben real-time toegang tot de meest recente planning. De tool is ten slotte ook nog eens voordeliger dan werken met een interimkantoor.

Herbekijk het Acerta webinar over bookU

Heldere afspraken rond personeelsplanning

De studenten, flexijobbers en interims geven in de app zelf aan wanneer ze beschikbaar zijn. Ze kunnen op elk moment de meest recente planning in real-time raadplegen. Vanzelfsprekend heb ook jij een duidelijk overzicht. Op basis van de beschikbaarheden beslis je wie je waar en wanneer inzet. De app stelt de geselecteerde medewerkers automatisch op de hoogte, terwijl jij alles nakijkt en opvolgt via de tool. 24/7 en altijd up-to-date. Planning aanpassen? Werkuren registreren? Dimona-aangiftes (elektronische bericht voor het aangeven van elke indiensttreding en uitdiensttreding van een werknemer bij de RSZ)? Het kan allemaal in bookU. Zelfs de opmaak van de contracten van flexibele werknemers!

1 app voor personeelsplanning en tijdsregistratie

De Europese regelgeving stelt enkele verplichtingen voorop voor wat de arbeidsduur betreft. Indien jouw kmo niet beschikt over een systeem om dagelijks de arbeidsduur van werknemers te registreren, dan weet je niet of je de regels rond arbeids- en rusttijden correct opvolgt. Op vandaag ben je als werkgever (nog) niet verplicht om een objectief, betrouwbaar en toegankelijk systeem voor tijdsregistratie op te zetten. De reden? Het Belgische arbeidsrecht omvat reeds uitgebreide controlemaatregelen. Anderzijds hebben beide partijen belang bij een gestroomlijnde loonadministratie en een correcte prestatieverwerking. BookU, de app voor een vlotte personeelsplanning, bevat ook een module voor tijdsregistratie, waarmee je precies dat doel bereikt.

Complexe werkregimes, voltijdse, deeltijdse, flexibele of freelance werknemers… Hoe kan je de werkuren van je medewerkers bijhouden? Met bookU beschik je over een krachtige tool voor je personeelsplanning en tijdsregistratie. Neem contact op met onze specialisten.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Acerta

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Acerta

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • 3w

    3W

  • Cevora

  • StepStone

Bekijk de socials