Furbo-Leaderboard_Updated.gif
personeelsplanning en urenregistratie, simpel en duidelijk

Houd je personeelsplanning en urenregistratie simpel en duidelijk

Toegangscontrole & Tijdsregistratie

Tips om het vertrouwen in je medewerkers te verhogen

Zeker wanneer je medewerkers hebt die buiten je bedrijf werken, is het niet altijd makkelijk om na te gaan hoeveel uren ze precies presteren en hoeveel overuren ze echt maken. Met deze tips verhoog je het (wederzijds) vertrouwen en zullen je werknemers die buitenshuis werken aangezet worden om nauwgezet hun uren te registreren.

Tip 1: Zorg voor een fijne samenwerking

Zorg voor een aangename samenwerking met je medewerkers. Dit doe je onder andere door de uren in balans te houden, waarbij je erop toeziet dat niemand een ‘voorkeurspositie’ geniet. Werknemers die menen dat ze ‘oneerlijk’ behandeld worden, zullen sneller sjoemelen met hun tijdsregistratie. Daarnaast is het belangrijk om werkroosters wekelijks niet te veel te laten verschillen. Mensen houden immers van structuur en zekerheid.

Tip 2: Introduceer een makkelijke methode om tijd te registreren

Het is menselijk om voor de weg van de minste weerstand te kiezen. Een complexe methode van tijdsregistratie brengt snel onnauwkeurigheid met zich mee. Met een app of een software kunnen je medewerkers snel en makkelijk hun gepresteerde uren registreren. Zo’n tool geeft een duidelijk overzicht van het aantal uren en overuren, nauwkeurigheid die je met een overzichtje in Excel of via mail minder snel bereikt.

Tip 3: Koppel personeelsplanning aan tijdsregistratie

Met een duidelijke en simpele personeelsplanning breng je transparantie in je team. Je medewerkers merken immers dat ongelijkheden in de urenregistratie snel opvallen. Met een software of een tool waarmee je zowel uren kan registreren als een personeelsplanning kan opmaken zorg je ervoor dat je werknemers niet sjoemelen met overuren. In een complex systeem worden deze immers minder snel opgemerkt door de personeelsplanner.

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Bekijk de socials