leaderboard Desk Solutions 980w120.png

150 jongeren starten aan digitale school S19

IT

“Jongeren opleiden in de digitale transformatie en hen zo naar de arbeidsmarkt begeleiden”

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is 23 procent van de 18- tot 25-jarigen momenteel werkloos. Bovendien beantwoordt hun leerachtergrond vaak niet aan de wereld van vandaag. Vanaf 1 oktober beginnen 150 studenten aan S19, een digitale school in Ukkel.

Door de digitale transformatie veranderen bedrijven. Volgens een onderzoek van de BCG (Boston Consulting Group) zal het aantal digitale banen in 2020 wereldwijd stijgen tot 300.000. Belgische bedrijven vinden onvoldoende geschikte werknemers en moeten vaak rekruteren in het buitenland.

Waarom een digitale school in Ukkel?

“In Brussel is momenteel bijna een kwart van de 18- tot 25-jarigen werkloos”, vertelt Stéphan Salberter, directeur van S19. “70 procent van hen heeft bovendien geen middelbareschooldiploma en 40 procent heeft nog nooit het internet gebruikt. Daarom hebben we een beweging gelanceerd om jongeren in de digitale transformatie op te leiden en hen zo naar de arbeidsmarkt te begeleiden.”

Fysieke campus

De oprichters van S19 (School 19) zijn Ian Gallienne, schoonzoon van Albert Frère, en John-Alexander Bogaerts, een ondernemer pur sang die onder meer de business clubs B19 en Club Momentum heeft opgericht. S19 is geen digitale school in de zin dat het online cursussen aanbiedt. Er is wel degelijk een fysieke campus in Ukkel. 150 gemotiveerde jongeren van 18 tot 30 jaar zullen er met deze gratis peer-to-peer opleiding in de digitale transformatie starten. “We hopen in de nabije toekomst nog meer kandidaten uit Vlaanderen aan te trekken en hebben de intentie om daar een tweede campus op te richten”, zegt Stéphan Salberter.

Selectierondes

De studenten werden geïdentificeerd tijdens drie selectierondes. Gedurende drie weken werden ze vooral getest op hun computer- en programmatie interesses en potentiële competenties en vaardigheden.

De opleiding is in het Engels en het programma wordt in drie jaar afgerond. Dit is een indicatieve periode en omvat periodes van stage of deeltijds werk in een bedrijf. Afhankelijk van de individuele behoeften van elke student kan de duurtijd worden verkort of verlengd. School 19 heeft de pedagogische steun van 42, de internationale software development school in Parijs van Xavier Niel, schoonzoon van luxeconglomeraat LVMH-oprichter en voorzitter Bernard Arnault. Een tiental grote Belgische bedrijven steunen S19 ook financieel.

Voorwaarden?

Om je kandidaat te stellen voor de opleiding moet je heus geen nerd zijn. Attitude, engagement, doorzettingsvermogen en uiteraard interesse in de digitale wereld zijn wel belangrijk. De enige voorwaarde is dat de kandidaten tussen 18 en 30 jaar oud zijn op 1 november tijdens het aanvangsjaar. Lees hier meer over de voorwaarden om deze opleiding aan te vatten.

banner rec Desk Solutions V1.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven