anr-banner.gif

Maak kennis met de bedrijfssoftware van de toekomst

Een economie die voortdurend in beweging is, de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, onzekere geopolitieke situaties, strengere duurzaamheidsvereisten… Tegen die achtergrond staan ondernemers voor de uitdaging om futureproof te ondernemen. Technologie kan daarbij helpen. Joep Hoeks (Exact) vertelt hoe de bedrijfssoftware van de toekomst eruitziet. “We moeten niet harder werken, maar slimmer.”

Weinig ondernemingen zijn beter geplaatst om een beeld te schetsen van de software van de toekomst dan Exact. De Benelux-marktleider in cloudbusiness-software ontwikkelt oplossingen voor kmo’s voor de automatisering van boekhoud-, financiële, ERP-, HRM- en CRM-processen. Efficiëntiewinst en meer grip op de bedrijfsprocessen vormen de voornaamste krachtlijnen. Chief Product Officer Joep Hoeks legt uit hoe bedrijfssoftware kmo’s kan helpen om toekomstbestendig te ondernemen.

Essentiële innovaties in bedrijfssoftware

Joep Hoeks

Het merendeel van de kmo-bedrijfsleiders erkent de verwachte impact van technologische veranderingen op hun markt. Tegelijk blijkt uit onderzoek dat slechts 9% van hen over de nieuwste technologie wil beschikken. Joep ziet enkele redenen voor die drempelvrees: “Ondernemers staan soms huiverig tegen het implementeren van de recentste innovaties. Nu eens omdat ze ingewikkeld lijken, dan weer omdat ze geen onmiddellijk bruikbare toepassingen zien. Of ze denken dat er geen oplossing bestaat voor hun specifieke uitdagingen. Sommige gaan ze ervanuit dat het prijskaartje te hoog is.” En dat is zonde.... want software is essentieel om toekomstbestendig te ondernemen. “Wanneer software zich op eenvoudige repetitieve taken richt, hebben mensen in de organisatie meer tijd voor creatievere werkzaamheden met een kwalitatieve meerwaarde.”

Cloud-gebaseerde software van de toekomst ontzorgt de ondernemer

Volgens Joep hebben softwareontwikkelaars de sleutels in handen om kmo’s en ondernemers te enthousiasmeren rond de voordelen van automatisering: “Bedrijfssoftware ontzorgt hen en maakt het ondernemen gemakkelijker. Op dit gebied betekende de ontwikkeling van cloud-gebaseerde software al een enorme stap vooruit. De gebruiker hoeft zich namelijk niet langer te bekommeren om aspecten als updates, privacy en security. Maar om kmo's echt enthousiast te maken is meer nodig. De visie van Exact op de ontwikkeling van bedrijfssoftware gaat dan ook verder.

De software van de toekomst is...

Gebruiksvriendelijk

We spreken over intuïtieve cloudsoftware met een moderne gebruikersinterface. Ontwikkelaars kunnen zich laten inspireren door de apps op een smartphone. Ook voor bedrijfssoftware gelden de UX-eisen van privéapps steeds meer als de norm.

Open architectuur

Hier zijn flexibiliteit en connectiviteit de sleutelbegrippen. Vanuit de Exact App Store maken gebruikers bijvoorbeeld vlot en veilig verbinding met apps van andere aanbieders. Zo kunnen ze hun software eenvoudig en naar wens uitbreiden en afstemmen op hun branche- of bedrijfsspecifieke uitdagingen.

Geïntegreerde omgeving

Integratie gaat uit van 1 geïntegreerde software-suite, die de financiële en ERP-software met elkaar verbindt. Zo verkrijg je snel een compleet overzicht van en inzicht ín alle bedrijfsprocessen.

No Hands Software

Exact zet maximaal in op het volledig automatiseren van repetitieve handmatige taken, waardoor gebruikers hun handen en tijd vrij hebben om meerwaarde te creëren.

Slimmer werken met de software van de toekomst


We begonnen dit artikel met de vaststelling dat kmo’s steeds meer uitdagingen moeten aangaan in een almaar sneller veranderende wereld en markt. Flexibiliteit, wendbaarheid en reactiesnelheid zijn vandaag essentieel om toekomstgericht te kunnen ondernemen. Bedrijven en hun accountants hebben daarom nood aan real-time inzichten om proactief bij te sturen. “Bij Exact stellen we alles in het werk om bedrijven te ondersteunen in hun groei,” zo besluit Joep Hoeks. “Wanneer automatiseren makkelijk en leuk is, komen ambities binnen handbereik. Niet zozeer harder werken is de boodschap, maar wel slimmer werken. Om onze klanten ook in de toekomst te bedienen, blijven we innoveren met 'gebruiksvriendelijk', 'open', 'geintegreerd' en ‘No Hands' als uitgangspunten.”

Kijk je als kmo uit naar de software van de toekomst om je te ondersteunen in je futureproof ondernemen? Kom dan zeker eens praten met de specialisten van Exact. Zij kennen de kmo-wereld door en door. De cloudbusiness-software van Exact optimaliseert je bedrijfsprocessen en beidt je relevante inzichten.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Exact

Meer weten?

Exact

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Exact
  • Koningin Astridlaan 166
    1780 Wemmel
  • 080097631

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials