20200701-Desk-solutions.gif
Brother Ecologisch recycleren

Milieuvriendelijker printen? Laat je gebruikte toners recycleren!

Partner

‘Wie minder afdrukt, maakt meer indruk!’ Maar printen is af en toe écht wel nodig. Verlies ook dan het milieu niet uit het oog. Printen op gerecycleerd papier is alvast ingeburgerd. Maar wist je dat ook je cartridges gerecycleerd kunnen worden?

Europees toner-retourprogramma versus CO2-uitstoot: 1-0

Er wordt volop ingezet op herfabricage, hergebruik, herstelling van onderdelen en behuizingen en recyclage van hun producten bij printerspecialist Brother. Hun innovatieve Europese recyclingfabrieken draaien op volle toeren. Zo werd er bijvoorbeeld een gratis en gebruiksvriendelijk retour- en reyclageprogramma voor tonercartridges in het leven geroepen. De Europese klanten van Brother kunnen hun gebruikte toners terugsturen om te laten recycleren. Als recyclage niet mogelijk is, vermaalt men de onderdelen om als grondstof voor nieuwe producten te gebruiken.

In het Recycling Technology Center van Brother in het Verenigd Koninkrijk en in de dochteronderneming in Slowakije worden deze gerecycleerde toners gemaakt volgens dezelfde hoge kwaliteitsstandaard als een gloednieuwe versie. Een analyse van de efficiëntie en kwaliteit geeft aan dat het marktleidende recyclageproces van Brother de CO2-uitstoot die zou ontstaan bij de productie van een nieuwe tonercartridge met 37,2% vermindert!

Nog enkele indrukwekkende cijfers: In 2018 werden via dit gratis retour- en recyclingprogramma meer dan 1,6 miljoen Europese cartridges gerecycleerd. Hierbij werd maar liefst 3.652 ton CO2 bespaard! Om het concreter te maken: dat is de CO2-uitstoot van meer dan 25.000 keer naar Parijs vliegen of meer dan 58 miljoen kilometer met de trein reizen. Indrukwekkend, niet?

Brother werkt hard mee aan een circulaire economie. Jij ook?

Phil Mack, director service, milieu en HR bij Brother International Europe, vertelt: “Brother neemt het voortouw in de herproductie volgens de circulaire economie om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en stelt zich als voorbeeld voor ondernemingen overal ter wereld om hen aan te moedigen hetzelfde te doen. Door nauw samen te werken met onze klanten en een gebruiksvriendelijke oplossing aan te bieden, hebben we een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot kunnen realiseren en tegelijkertijd afval op stortplaatsen verminderd."

Phil geeft aan dat bedrijven in het kader van duurzaamheid nu circulaire economie-schema’s moeten toevoegen aan hun checklist bij de aankoop van printers. Doe je mee aan het programma van Brother? Dan verbeteren je duurzaamheidsreferenties én bespaar je tijd en moeite omdat je de gebruikte toners niet meer moet afvoeren.

“Ik zou bedrijven die momenteel apparaten van Brother gebruiken, aanmoedigen om beroep te doen op ons toner-retourprogramma. Samen kunnen we een nóg grotere CO2-vermindering verwezenlijken.”, concludeert Phil.

Meer lezen over dit gratis retourprogramma van Brother kan je op hun website. Heb je nog vragen of wil je liefst gewoon direct meedoen met dit programma? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Brother

Ook interessant

Interessante bedrijven