anr-banner.gif

Safety first! Daarom heeft ook jouw kmo een Sonal PTT- of POC-systeem nodig

IT

Veiligheid staat altijd voorop, ook in jouw team! Daarom kan je er maar beter voor zorgen dat leden van jouw interne veiligheidsdiensten (denk aan: brandweer, eerste hulp, …) snel en efficiënt met elkaar in contact kunnen staan. Want hoe jouw team en bijhorende veiligheidsdienst ook opgebouwd is - wanneer een noodsituatie uitbreekt, is iedereen bereiken het laatste waarover jij je zorgen wil maken. Sonal helpt jou aan een systeem op maat!

Een PTT- of POC-systeem = walkie talkies op maat!

First things first - wat zijn PTT- en POC-systemen eigenlijk? PTT-technologie staat voor Push To Talk-technologie. Je zal een dergelijk systeem misschien beter kennen onder de noemer ‘walkie talkies’.

Ook al lijken ze misschien meer iets uit een ver verleden, PTT-systemen zijn nog altijd de snelste manier om verschillende mensen van verschillende diensten in jouw bedrijf snel te contacteren op hetzelfde moment.

Met slechts één druk op de knop spreek je een persoon, een groep of verschillende groepen naar keuze terzelfdertijd aan. Dit kan over een radiocommunicatienetwerk, maar eveneens via Wifi-, 3G- en 4G-netwerken. In dat geval spreken we van POC-technologie (Push to Talk over Cellular).

Jouw interne veiligheidsdiensten? Afhankelijk van je grootte, noden en sector!

Wie een organisatie runt, zal het zeker wel weten. Elk bedrijf heeft een evacuatieplan, een eerste hulpverleningsdienst, een interne brandweerdienst nodig. Afhankelijk van de grootte van je team, je noden en de sector waarin je werkt, benoem je dus de leden van jouw interne veiligheidsdienst, en ga je bepalen of dit een taak is die je mensen naast hun hoofdtaak toevertrouwt, of waarvoor je mensen in dienst neemt. Laten we het even omzetten in twee voorbeelden.

Stel dat je een kmo runt die marketingdiensten verleent met een team van 10 personen, dan zal je misschien 2 mensen aanduiden als veiligheidsdienst. Zij zijn dan, naast hun hoofdactiviteiten als vermoedelijk marketeers, ook verantwoordelijk voor bv. het uitvoeren van een evacuatieplan wanneer jouw gebouw ineens vuur vat.

Of stel dat je een iets grotere kmo runt in de petrochemische sector, en je team bestaat uit ruim 100 personen. Dan zal je al sneller geneigd zijn om een team in dienst te nemen dat enkel en alleen instaat voor de veiligheid van je personeel. Het brandgevaar is dus groter, en bovendien beschik je over een groter team. Graag stel je dus een team van bewakers, interne brandweermannen, coördinatoren enzovoort samen.

Benieuwd naar voorbeelden? Check hier hoe we het Provinciehuis in Antwerpen voorzien hebben van een systeem op maat!

PTT- & POC-systemen op maat van jouw bedrijf

Je hoort het, een systeem om altijd snel in contact te kunnen staan, dient zich in elk geval aan om in geval van nood zo veilig mogelijk te werk te kunnen gaan. Natuurlijk heb je als kleine kmo niet dezelfde tools nodig als een grote multinational, maar het is erg belangrijk dat je investeert in een radiocommunicatiesysteem dat werkt voor jouw bedrijf.

Sonal gaat daarom graag met jou op zoek naar het juiste systeem voor jouw bedrijf. Zo kan jij altijd de veiligheid van jouw werknemers garanderen elke dag en op elk moment!

​Is jouw onderneming of organisatie gebaat bij deze handige PTT- of POC-technologie? Laat je gegevens achter in onderstaand formulier of neem direct contact op!

Dit vind je vast ook interessant:

anr-banner-400x300-v3.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • XsolveIT

  • AFAS Software

Bekijk de socials