anr-banner.gif

Push to Talk: snelle breedbandcommunicatie voor elke kmo

Ben jij al bekend met Push to Talk via portofoons (PTT) of een gsm-netwerk (PoC)? Met deze gemakkelijke manier van communiceren druk je op een knop, spreek je je bericht in en verstuur je het meteen naar een collega of een groep medewerkers. Push to Talk over Cellular (PoC) is direct, snel en bedrijfszeker!

Push to Talk met nationale dekking

Omdat Push to Talk over Cellular (PoC) via breedbandtechnologie en dus via de netwerken van de publieke providers loopt, kan je overal waar je mobiele internetverbinding hebt (WiFi, 3G/4G/LTE), gesprekken opzetten. Bovendien kunnen dat met Push to Talk portofoons individuele gesprekken zijn met een werknemer of collega, maar ook groepsgesprekken tussen verschillende teamleden.

Wat heb je daarvoor nodig? Een portofoon met PTT toets en ingebouwde WiFi en/of gsm-module, of een smartphone met een PoC applicatie. Idealiter een industriële Heavy Duty smartphone met hoog volume en PTT toets.

Zo kan je altijd:

 • eenvoudig en veilig contact leggen via portofoon of smartphone.
 • via een nationaal netwerk.
 • zenden en ontvangen door/naar alleen eigen gebruikers.

Push to Talk voor teamcoördinatie

PTT en PoC zijn perfect voor samenwerking op een uitgestrekt terrein en bij het coördineren van teams. Denk hierbij aan de acties van politie, brandweer, nooddiensten en pechverhelping.

Push to Talk leent zich dan ook uitstekend voor gebruikers die geen eigen radio-infrastructuur hebben, maar wél moeten communiceren in groepen. Evenementen of sportmanifestaties zijn hier uitstekende voorbeelden van.

Sonal PoC in musea en Provinciegebouw Antwerpen

Specialist in radiocommunicatie Sonal biedt PoC oplossingen op maat van bedrijven en organisaties. Zo zorgt het bedrijf vandaag voor een perfecte communicatie tussen de bewakingsdiensten van de Antwerpse musea die geografisch er verspreid zijn.

In deze Sonal oplossing is ook een gps-module (track-and-trace), dispatch-module (berichten sturen, meeluisteren) en recording-module inbegrepen. Sonal zorgde ook voor de nodige opleidingen van de verschillende bewakingsteams.

Ook in het iconische Provinciegebouw van Antwerpen schrijft Sonal aan een succesverhaal . De bewakingsdienst gebruikt er het draadloze wifi-netwerk om via Push to Talk te communiceren in het hele gebouw. Ook hier is een dispatch-module inbegrepen en nam Sonal de opleiding van de bewakingsagenten op zich.

De voordelen van Sonal PoC op een rijtje

 • nationale dekking , zelfs internationaal
 • geen vergunning voor radiofrequenties nodig
 • realtime informatie-uitwisseling
 • geen investering in eigen infrastructuur
 • koppeling naar centrale meldkamer
 • koppelen met bestaande portofoonnetwerk in uw bedrijf
 • ook voor kleinere budgetten

Meer weten over de expertise van Sonal in PTT en PoC? Vraag je demo of offerte aan via onderstaand formulier.

Lees ook:

Samenwerken vanop afstand? Gebruik de juiste telefonie- en videotools

Radiocommunicatie, een kwestie van veiligheid

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Sonal

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Sonal
 • Antwerpsestraat 145
  2640 Mortsel
 • 03 448 08 48

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials