anr-banner.gif

Het abc van radiocommunicatie

Het alfabet van radiocommunicatie is lang en kan soms ingewikkeld zijn. Maritieme communicatie, RoIP, Push To Talk, ATEX, gsm-dekking en ga zo nog maar even door. Je kan dus maar beter beroep doen op een performante partner die het alfabet van radiocommunicatie beheerst van a tot z. Maar waar vind je die partner?

Expertise in maritieme radiocommunicatie

Expert in radiocommunicatie Sonal beheerst dit alfabet tot in de puntjes en bouwde door de jaren heen een doorgedreven en vooral erg brede expertise uit. Eén van die expertises is maritieme radiocommunicatie.

Sonal adviseert maritieme organisaties zoals havens, stadshavens en rederijen en biedt een breed scala van producten aan voor professionele communicatie voor de scheepvaart zoals portofoons en netwerken. De experten van Sonal gaan daarbij op zoek naar een oplossing die perfect aansluit bij de specifieke behoeften van de klant, zorgen voor een naadloze installatie en bieden een grondige naservice.

ATEX: radiocommunicatie in explosiegevoelige gebieden

Naast toepassingen voor de scheepvaart heeft Sonal ook oplossingen voor explosiegevoelige omgevingen. ATEX staat voor ‘Atmosphère Explosible’ en duidt op explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Dergelijke risicovolle omstandigheden vragen om specifieke communicatie-oplossingen. Bij Sonal kan je terecht voor veilige radiocommunicatie met ATEX-portofoons waarbij de ontstekingsbronnen geëlimineerd zijn.

Perfecte dekking met Sonal DAS

Veel bedrijven ervaren problemen met de dekking van mobiele telefoons in hun gebouwen. Ook daar biedt Sonal een gepaste oplossing voor met het Sonal DAS of Distributed Antenna System. Dit is een aparte infrastructuur die bedoeld is voor het verspreiden van RF-signalen door een gebouw.

ROIP: alternatief voor dure huurlijnen

Ben je op zoek naar een kwalitatief alternatief voor dure huurlijnen? Dan kan je bij Sonal tercht voor een zogenaamd Radio Over Internet Protocol (RoIP). In professionele toepassingen gebruik je RoIP vaak om radionetwerken die normaal niet met elkaar kunnen samenwerken toch met elkaar te verbinden voor een optimale radiocommunicatie.

Push To Talk en POC

Letterlijk vertaald betekent PoC (Push To Talk over Cellular) ‘druk op de knop over het gsm-netwerk’. Het is een techniek waarbij je gebruik maakt van een dataverbinding en een smartphone om via een applicatie push-to-talk communicatie mogelijk te maken. De Provincie Antwerpen en het netwerk van Antwerpse musea maken onder andere gebruik van dit systeem.

Satelliet Push To Talk: radiocommunicatie via satellieten

Ook voor bedrijven die wereldwijd met partners moeten communiceren heeft Sonal een oplossing. Dankzij satelliettelefoons met een PTT-knop kunnen gebruikers wereldwijd met elkaar communiceren, waar ze ook zijn. Een two-way radio systeem dat het satellietnetwerk gebruikt, zorgt voor betrouwbare communicatie.

De mogelijkheden van digitale radiocommunicatie

De introductie van digitale radiocommunicatie zette voor alle bedrijven de deur open voor nieuwe innovaties en meer functionaliteiten. Digitaal verzenden houdt namelijk in dat je naast spraak ook andere informatie kan versturen.

Meer weten over de expertise van Sonal in radiocommunicatie? Vraag je demo of offerte aan via deze link of neem contact op via onderstaand formulier.

Lees ook:

8 zaken om in het achterhoofd te houden voor je overstapt op cloudtelefonie

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Sonal

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Sonal
  • Antwerpsestraat 145
    2640 Mortsel
  • 03 448 08 48

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials