Versie 3 B-Close.gif

Connectiviteit: hét sleutelwoord voor goed geolied containervervoer

Je container snel en betrouwbaar laten vervoeren? Met Antwerp Gateway als één van de grootste containerterminals en een centrale locatie van de haven van Antwerpen zijn de mogelijkheden enorm. De maritieme terminal in Antwerpen is aangesloten op het wereldwijde netwerk van DP World en verbonden met alle continenten dankzij 74 terminals. Ook de verbindingen met het Europese hinterland zijn optimaal voor containervervoer. The world at your fingertips!

Europese en overzeese verbindingen voor containervervoer

Op 1 dag tijd staat je container in het Ruhrgebied en op 3 dagen tijd in Zuid-Italië, Oost-Europa of Scandinavië.

Antwerpen en meer bepaald Antwerp Gateway speelt daarbij een glansrol en maakt hiervoor gebruik van het uitgebreid eigen aanbod van DP World, alsook van intermodale producten en inland hubs van partners zodat er een hypergeconnecteerd netwerk ontstaat. Steve Declercq van DP World Antwerp vertelt over dit uitgebreide en verbonden netwerk dat bestaat uit:

 • De maritieme terminals
 • De inlandse terminals
 • De logistieke diensten: P&O Ferries, P&O Ferrymaster (door-to-door intermodale specialist) en Unifeeder (shortseaverbindingen)
 • De industriegebieden en economische zones

Antwerp Gateway fungeert hierbij als unieke aanspreekpartner voor de hele logistieke keten van A tot Z.

Een breed aanbod aan intermodaal transport

De haven van Antwerpen ligt landinwaarts en is daardoor voor zowel overzeese verbindingen als intermodale verbindingen naar het Europese vasteland perfect gesitueerd. Er zijn verschillende opties om het Europese hinterland vlot te bereiken:

· Wegtransport

De centrale ligging van de Antwerpse haven in het Europese wegennetwerk maakt wegtransport bijzonder toegankelijk. De industriële centra in België, de omringende landen én andere bestemmingen in Europa zijn daardoor bijzonder snel bereikbaar.

· Per spoor

Antwerpen is onderdeel van de 3 spoor corriders. Een netwerk van railoperatoren in 9 Europese landen zorgt ook per spoor voor veel extra mogelijkheden:

 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Hongarije
 • Italië
 • Oostenrijk
 • Polen
 • Spanje
 • Zweden
 • Zwitserland

· Over het water

Dankzij een uitstekende verbinding van de Antwerpse haven met het Belgische waterwegnetwerk en de Europese rivieren en kanalen wordt transport per lichter een zeer concurrentieel en milieuvriendelijk alternatief.

· DP World Logistics

DP World Logistics Europe, de overkoepelende organisatie voor de intermodale activiteiten, zorgt voor flexibele transportverbindingen met verschillende Europese havens, zoals de haven van Antwerpen. Zowel in België, Duitsland als Zwitserland zijn er inland terminals, hierdoor kunnen plaatselijke markten ook eenvoudig deelnemen aan de internationale handel.

Goederen kunnen zo in het geval van export vanuit het magazijn van de klant naar een inlandse terminal getransporteerd worden en van daaruit per spoor of lichter naar de terminal in de haven van Antwerpen om van daaruit naar het buitenland te gaan.

Containervervoer Antwerpen: dé voordelen van een uitgebreid, verbonden netwerk

Een hypergeconnecteerd netwerk dat de Antwerpse haven vlot verbindt met de grote logistieke Europese regio’s. Dat biedt uiteraard wel wat voordelen. Denk maar aan de snelle en betrouwbare transittijden of de hoge frequentie en duurzaamheid van deze oplossingen. Handeldrijven wordt op die manier wel heel wat makkelijker.

Wil jij ook proeven van de voordelen van zo’n geconnecteerd netwerk? Stuur een e-mail of neem contact op via onderstaand formulier!

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DP World Antwerp

Meer weten?

DP World Antwerp

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • DP World Antwerp

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials