Versie 3 B-Close.gif

Farma verpakkingen die voldoen aan alle vereisten? Geen probleem!

Elke sector heeft zijn eigen specifieke noden als het op verpakkingen aankomt. Dat is voor de farmaceutische industrie zeker niet anders. Er zijn intussen verschillende oplossingen die ervoor zorgen dat ook die belangrijke pakjes veilig en wel bij de klant aankomen. (foto’s@Storopack)

Farma verpakkingen: perfecte oplossingen

Online verkoop barst uit zijn voegen. Ook in de farmaceutische sector is dit zo. Dagelijks worden er ontelbaar veel pakketjes met (voorschriftvrije) geneesmiddelen of andere medische hulpmiddelen verstuurd. Uiteraard is het van groot belang dat die heelhuids bij de klant aankomen. Wat farma verpakkingen betreft, laat je dus best niets aan het toeval over.

Verpakkingsspecialist Storopack heeft enkele producten die perfect zijn voor het veilig versturen van dit soort pakjes. Zo heb je bijvoorbeeld:

  • AIRplus®-luchtkussens

Lege ruimtes opvullen, fixeren van producten in de doos, kwetsbare voorwerpen beschermen tegen vibraties en schade tijdens het transport? Allemaal geen probleem voor de AIRplus®-luchtkussens. Dankzij de verschillende kussenvormen en folietypes kan élk product perfect worden beschermd. Voor farma verpakkingen is dit dus een ideale oplossing.

  • Papieren buffers PAPERplus®


Ook de papieren buffers PAPERplus® zijn ideaal voor farma verpakkingen. Beschermen tegen schokken of fixeren en omwikkelen om transportschade te voorkomen, het kan allemaal. Ook hier zijn er verschillende opties wat papieren buffersystemen en papiersoorten betreft. Zo is je verpakking altijd optimaal beschermd.

Veel medicijnen ondervinden geen hinder van temperatuurschommelingen, maar voor bepaalde medicijnen of infusen is er toch nood aan temperatuurgecontroleerd transport. Wist je dat er buitenlandse afdelingen van Storopack zijn die zich ook bezighouden met en specialiseren in temperatuurregelende dozen? Als er levens op het spel staan, moet je er zeker van kunnen zijn dat in dat geval bepaalde temperaturen sowieso niet overschreden worden. Met zo’n oplossing is dat perfect mogelijk.

Optimaliseer het inpakproces

Ook het inpakproces optimaliseren voor het versturen van farmaceutische producten kan je heel wat opleveren. De bovenvermelde oplossingen kan je ook gaan integreren in je verpakkingslijn, wat het inpakproces voor bijvoorbeeld een postorderapotheek heel wat vlotter laat verlopen.

(lees verder onder de foto)


CD Group, een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in third-party logistiek met de farmaceutische industrie als 1 van hun grootste sectoren, ging in zee met Storopack om hun processen te optimaliseren. Ze integreerden enkele silo’s met AIRplus®-luchtkussens en PAPERplus® Papillon-machines om sneller en efficiënter te kunnen werken.

Heeft jouw inpakproces ook nood aan optimalisatie of heb je interesse in één van de oplossingen van Storopack ideaal voor de farmaceutische industrie of daarbuiten? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Storopack

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Storopack
  • Nieuwbrugstraat 79
    1830 Machelen
  • +32 (0)2 756 80 90

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials