Versie 3 B-Close.gif

Gemotoriseerde flexibele rollenbanen zorgen voor ultieme flexibiliteit

E-commerce boomt, zeker nu. E-tailers zoeken daarom naar flexibele oplossingen om hun goederenstromen efficiënt te verwerken. Bij 1 van de grootste e-tailers wereldwijd doen ze daarvoor vaak beroep op gemotoriseerde flexibele rollenbanen. En flexibel zijn ze zeker.

132 meter aan gemotoriseerde flexibele rollenbanen

UVOTec is exclusief verdeler van FMH Conveyors voor de Benelux en Frankrijk. Hun telescopische transportbanden en vrijloop of gemotoriseerde flexibele rollenbanen zijn erg in trek. Het gebeurt ook dat UVOTec producten levert in landen als Spanje en Italië. Zo ook afgelopen november. Op een Italiaanse site van de grootste e-tailer wereldwijd leverden zij maar liefst 132 meter aan gemotoriseerde flexibele rollenbanen (genaamd PowerFlex). Dat is langer dan een voetbalveld!

Flexibel en moeiteloos van A naar B

Die gekende e-tailer moet heel wat losse pakketjes binnen het warehouse van 1 punt naar het andere verplaatsen. Ze gebruiken daarvoor soms hele lange lengtes van gemotoriseerde flexibele rollenbanen. De aparte rollenbanen worden aan elkaar gekoppeld en werken zo in 1 lijn. Resultaat? De goederenstroom verloopt sneller en er moeten geen menselijke krachten meer heen en weer lopen of rijden.

Waarom geen vast conveyorsysteem? Dat neemt de flexibiliteit volledig weg en dát is nu net waar die klant mee wil spelen. Dit jaar bij Black Friday hebben ze het op 1 manier gedaan. Volgend jaar gaan ze het misschien op een totaal andere manier doen.


Kwaliteit in alle lengtes

De PowerFlex staat op wielen, kun je rare kronkels laten maken en is in alle lengtes verkrijgbaar. Bij deze bestelling werd er door de klant gekozen voor 6 stukken van 22 meter. Laurent Uvo, Managing Director van UVOTec vertelt:

“Die werden aan elkaar gehaakt en in een bepaalde opstelling gezet. Ze gebruiken de volle 132 meter of soms maar de helft. Ze gebruiken het wel degelijk in verschillende opstellingen net om de goederenstroom op die bepaalde dag te bepalen. En die banen moeten van hoogwaardige kwaliteit zijn, het is niet voor niets dat we die producten bij hen blijven leveren.”

Gemotoriseerde flexibele rollenbanen: meer dan enkel laden en lossen

Die aangedreven harmonicarollenbanen werden initieel ontworpen voor het laden en lossen van niet-gepalletiseerde goederen uit vrachtwagens. Maar ze worden nu dus ook gebruikt om van A naar B te gaan in het warehouse en zo grote goederenstromen flexibel en mobiel aan te pakken en snel in te spelen op piekmomenten.

“Dus niet enkel laden en lossen, maar lossen en tot bij de man brengen die 50 meter verder staat. En die banen kan je in het midden of op het einde van de dag gewoon opplooien en opzij zetten.”, vertelt Laurent Uvo.

Een afgewerkt plug-and-play product

Door de coronacrisis kon er in Italië uitzonderlijk geen technieker ter plaatse gaan bij de levering. Maar dit was geen probleem voor de klant. Die kende de banen, die sowieso heel makkelijk in gebruik zijn.

“Het is een plug-and-play product. Dat komt afgewerkt aan, je moet die aan elkaar vasthaken,voeding geven en op start drukken en dat begint te lopen. Dat is geen groot, vast conveyorsysteem waar een projectmanager wéken ter plaatse is met een leger van monteurs. Je rolt het uit de vrachtwagen en kunt het binnen de minuut beginnen gebruiken.”

Gemotoriseerde flexibele rollenbanen nemen geen plaats in om op te bouwen, vragen geen tijd om te testen en bieden je enorme flexibiliteit. En dit wordt enorm gesmaakt. Smaakt dit voor jou ook naar meer? Neem dan contact op via het onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en UVOTec

Meer weten?

UVOTec logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • UVOTec

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials