Versie 3 B-Close.gif
Goederenbehandeling voor chemiebedrijven

Debulking en repacking: Mexico Natie neemt het proces volledig uit handen

Bedrijven in de chemische sector kiezen er steeds vaker voor om een beroep te doen op een externe partij voor het (her)verpakken, bewaren en transport van stoffen. Mexico Natie weet met zijn jarenlange ervaring en uitstekende ligging vele chemiespelers te overtuigen voor hen te kiezen. Yves Verlinden legt uit hoe de Antwerpse goederenbehandelaar het ondernemers in de chemie makkelijker maakt.

Het succes van een onderneming kan vallen of staan met de logistiek die erachter zit. Het is misschien de laatste schakel in je processen, maar daarom niet te onderschatten. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat veel bedrijven ervoor kiezen om hun logistiek, of alleszins delen ervan, uit te besteden aan experts.

Goederenbehandeling voor chemiebedrijven

Zo kiezen veel chemische spelers er bijvoorbeeld voor om zich voornamelijk nog alleen te focussen op het productieproces, weet Yves Verlinden van specialist in goederenbehandeling Mexico Natie: “De noden van verschillende afnemers op de markt van chemische producten variëren enorm. Je kunt als chemisch bedrijf een bepaalde stof of een bepaald product produceren en het in wel 10 verschillende vormen tot bij de klant moeten krijgen. Om dat volledig zelf in-house te blijven doen, is geen sinecure.”

Drumming en dedrumming in alle vormen en maten

Poeders van big bags in kleinere zakken stoppen of omgekeerd, vloeistoffen van een grote tank in kleinere tonnen gieten – bij Mexico Natie doen ze het allemaal. “Sinds 2018 hebben we een volledige, innovatieve drumming- en dedrumminginstallatie voor hoogwaardige chemische producten”, vertelt Yves. “Naast het herverpakken kunnen we de producten opslaan in een van onze verschillende magazijnen en kunnen we er ook voor zorgen dat ze op hun eindbestemming geraken. We kunnen onze klanten dus het hele proces dat na de productie komt dus uit handen nemen.”

Meer nog, bij Mexico Natie kunnen ze de producten ook nog nabehandelen. Yves: “Zo kunnen we bijvoorbeeld ook het mengen of verdunnen van verschillende producten op ons nemen, of poeders zeven.”

Logistiek uitbesteden maakt middelen vrij

Het grote voordeel van die taken uitbesteden? “Er komen middelen vrij om te investeren in je bedrijf, in je corebusiness of in onderzoek en ontwikkeling”, aldus Yves.

Wil je zelf ook meer focussen op je productie- of ontwikkelingsproces en het verpakken en transport aan specialisten overlaten? Dan is Mexico Natie de juiste keuze! Neem contact op met de experts via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Mexico Natie

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Mexico Natie

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials