B Close_banner web.jpg

Primeur: eerste elektrische luxespeedboat ter wereld

Transport

Een combinatie van Italiaans retrodesign en nieuwe batterijtechnologie. De eerste elektrische speedboat ter wereld werd in de dokken van het Antwerpse Eilandje te water gelaten. Het Belgische Liso Yachts mikt op de productie van 24 luxeboten in 2019.

Liso Yachts besloot een jaar geleden om de elektrische Aquamare 750GTE te bouwen. Nieuwe batterijtechnologie, pure luxe, design en vaarcomfort staan voorop.

Het bedrijf werd opgericht door Dirk De Munter. Dirk is al meer dan 15 jaar actief met de restauratie van klassieke speedboaten van diverse merken en combineerde in het verleden zijn passie als botenrestaurateur met zijn beroep als designer en verkoper van complexe batterijpacks. Als designer stond Dirk aan de wieg van batterijen in loopschoenen en batterijen voor track & tracesystemen in vrachtwagens.

Italiaans retrodesign

De Aquamare 750GTE boot combineert Italiaans retrodesign uit de jaren ’60, ’70 en ’80 met een moderne look. Uniek is de batterijtechnologie, waarbij Dirk een specifieke batterijpack ontwikkelde die het mogelijk maakt dat de boot een topsnelheid haalt van 95 km/uur en aan deze topsnelheid 40 minuten gevaren kan worden. In gewone omstandigheden kan je met de Aquamare 750 GTE een dag varen op zee of zoetwaterrivieren. Uniek is ook dat de elektrische speedboat van Liso Yachts op alle elektriciteitsnetten oplaadbaar is.

Volledig recycleerbare boot

De Aquamare 750 GTE speelt in op ecologische en duurzaamheidtrends. “Momenteel mag je in enkele Europese landen, zoals Zwitserland, Frankrijk, Nederland en Duitsland al niet meer varen op binnenwateren met vervuilende brandstoffen. Met onze Aquamare 750GTE hebben we een zeer sterk alternatief, dat ecologisch is, geen geluidshinder veroorzaakt en ook op elektriciteit vaart, waardoor we geen vervuiling veroorzaken,” zegt CEO Dirk De Munter van Liso Yachts. De elektrische speedboat van Liso Yachts is bovendien bijna volledig recycleerbaar en voor 80 procent bio-afbreekbaar, wat de meeste boten momenteel nog niet zijn.

De Aquamare 750 GTE zal verkocht worden tussen de 400.000 en 500.000 euro, afhankelijk van de extra features en afwerking. Na de wereldpremière in Antwerpen zal de boot worden voorgesteld op diverse boatshows in Europa.

KMOdynamoo_Schenker_land_animated_banner_300x250px_rev01.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven