B Close_banner web.jpg
Transport Joosen

Transport Joosen breidt vloot verder uit

Transport

Transport Joosen uit Antwerpen heeft 30 nieuwe trekkers in ontvangst genomen. Het bedrijf –Transporteur van het Jaar 2018 – investeert ook in de instroom van nieuwe chauffeurs en de uitbreiding van de terreinen in de Antwerpse haven. “We willen Transport Joosen ‘futureproof’ maken”, zegt zaakvoerder Kurt Joosen.

De dertig nieuwe trekkers (15 DAF Trucks en 15 Volvo Trucks) zijn eind vorig jaar in gebruik genomen. Ondanks het chauffeurstekort is de instroom van nieuwe chauffeurs geen probleem voor het transportbedrijf. “Enerzijds bieden we aantrekkelijk werk met een keuze tussen nachtwerk, dagwerk en vroege en late shifts. Anderzijds werven we ook niet-Belgen aan. Zij vertegenwoordigen vandaag ongeveer 60% van ons rijdend personeel”, zegt Kurt Joosen.

Buitenlandse chauffeurs

“Wij hebben veel gewerkt op HR-gebied om dat mogelijk te maken. Zo leven de meeste buitenlandse chauffeurs die bij ons in dienst zijn, met hun familie in Antwerpen. Zij bouwen hier een nieuw leven op. En zij hebben wel allemaal een Belgisch arbeidscontract. Van detachering is er dus helemaal geen sprake”, voegt hij toe.

Meer transportcapaciteit aanbieden

Vandaag beschikt Transport Joosen over 150 eigen trekkers, waarvan zo’n 85 in de Antwerpse haven worden ingezet. Daarnaast worden dagelijks ongeveer 100 onderaannemers ingepland, voor zowel lokale, nationale als internationale ritten. “De vlootuitbreiding past in de positieve flow die ons bedrijf kent. Wie de chauffeurs heeft, kan capaciteit op de markt brengen en zijn klanten beter bedienen. Met de nieuwe trucks willen we in eerste instantie onze bestaande klanten meer transportcapaciteit aanbieden”, voegt Kurt Joosen toe.

Terminals ’s nachts open op Linkeroever

“Om de capaciteit nog verder te optimaliseren maakt Transport Joosen dankbaar gebruik van de nachtopeningen van enkele terminals op Linkeroever, al kunnen er nog heel wat meer inspanningen gebeuren op dat vlak. Ik denk dan vooral aan meer nachtopeningen op beide oevers van de Antwerpse haven en bij verladers in het hinterland. Ook zouden meer stimuli vanuit de overheden om nachttransporten te faciliteren, welkom zijn”, meent Kurt Joosen.

Uitbreiding terreinen in Antwerpse haven

Vandaag beschikt Transport Joosen over in totaal 82.000 m² terreinen aan de Ordamstraat, op de rechteroever van de Antwerpse haven. Op die site vindt men onder meer de kantoren, een overslaghub van 35.000 m² voor lege en volle containers en een klein crossdock-gebouw van 1.500 m².  “Onze installaties barsten uit hun voegen. Daarom zijn besprekingen bezig voor een tweede terrein, niet ver van de Ordamstraat. We hopen begin 2019 de knoop te kunnen doorhakken, zodat we in de loop van het derde kwartaal de activiteiten kunnen herschikken over beide concessies”, zegt Kurt Joosen tot slot.

banner_land_EU_algemeen_vlaggen_300x250px-rev04[1].gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven