BCLOSE_Leaderboard.gif
Augmented Reality kan orderpicking in het magazijn vlotter verlopen

Met Augmented Reality kan orderpicking in het magazijn vlotter verlopen

Warehousing

AR zal meer en meer ook toepassingen in de logistieke sector kennen.

Toepassingen met Augmented Reality (AR) dichter bij je bed dan je denkt

Met AR of toegevoegde realiteit kan je met je smartphone of tablet een digitaal laagje toevoegen aan de werkelijkheid. Harvard hoogleraar Michael Porter ziet in AR een reële optie om kosten te besparen en efficiënter te werken. Porter vindt dat AR een plaats moet krijgen binnen de strategie van elk bedrijf. Voor anderen lijkt dit futuristisch plan eerder een science fiction verhaal.

AR is in volle evolutie

De investeringen in AR zijn in de VS met 118% gestegen in 2018. Porter gelooft sterk in smart glasses. Het digitale laagje dat aan de werkelijkheid wordt toegevoegd wordt in dit geval dan op de slimme brilglazen geprojecteerd. Mits verdere optimalisering van de slimme bril, zal die in elk geval gemakkelijker te gebruiken zijn dan een tablet of smartphone omdat de drager van de bril de handen vrij heeft.

Met AR meer grip krijgen op technologie

Porter ziet naast diverse toepassingen in B2C ook heel wat toepassingen voor verbeteringen in het bedrijfsleven.
Ook in de logistiek zijn er toepassingen mogelijk. Stel dat een vorklift stuk is, dan kan iemand die herstellen zonder interventie van een technicus, gewoon door de stappen te volgen die op de slimme bril worden getoond.

Ook zal de bestuurder van een heftruck goederen in het magazijn dankzij AR veel efficiënter kunnen picken. Ook technische opleidingen zullen met AR verbeterd kunnen worden. Je zou zelfs kunnen stellen dat je met AR werkkrachten nog andere taken dan hun routinematige kunt laten uitvoeren, net door dat extra laagje.

BCLOSE_Rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven