Versie 3 B-Close.gif
Man aan stuur

Wat voor jongeren geldt, telt ook voor ervaren bestuurders

Het verkeer in ons land wordt steeds drukker. De complexiteit van de regelgeving neemt toe. We denken vaak dat we ons veilig op de weg begeven en we menen daarbij de juiste driving skills te hebben. Toch doe je er goed aan om af en toe je kennis van de wegcode op te frissen en je rijgewoonten bij te schaven. Een grondige kennis van de nieuwste regelgeving en rijvaardigheden zijn essentieel voor bedrijven die veel personeel op de baan hebben. In die zin telt wat voor jongeren geldt, ook voor ervaren bestuurders.

Infosessie autorijden op scholen

Vroeg begonnen, is half gewonnen. Dat geldt ook voor de voorbereiding op het autorijden. Daarom biedt Kempisch Trainingscentre infosessies aan voor jongeren op school.

Volgens kantoorverantwoordelijke Annelies Wouters zijn veel jongeren onvoldoende geïnformeerd over veiligheid, regelgeving en verplichtingen.

Annelies Wouters: “We zien dat jongeren snel aan het rijden willen beginnen en er ook met veel vertrouwen naartoe kijken. Tegelijk stellen we vast dat ze vaak niet op de hoogte zijn van hun verplichtingen en mogelijkheden wat betreft lessen theorie en praktijk of van de vele aandachtspunten inzake veiligheid die autorijden vandaag de dag met zich meebrengen”.  

Om jongeren tijdig en grondig te informeren organiseert Kempisch Trainingscentre infosessies in de scholen.

Annelies Wouters: “We zoeken de jongeren op in de scholen zelf. We maken bij het begin van het schooljaar ons aanbod bekend bij de scholen. Zij kunnen ons uiteraard ook zelf contacteren voor een workshop op maat. Zo’n workshop bestaat altijd uit een deel theorie maar is vooral een kennismaking met de praktijk”.

Opfrissing verkeersregels voor ervaren bestuurders

Wat voor jongeren geldt, telt volgens Annelies vaak ook voor ervaren bestuurders.

Annelies Wouters: “Mensen zijn er vaak van overtuigd dat ze bijna feilloos autorijden. Toch wijzigt de regelgeving snel en wordt het verkeer door de drukte veel complexer. Een grondige update van de verkeersregels doet wonderen en kan leiden tot een afname van boetes, ongelukken en dus kosten. Ook hier bieden we steeds maatwerk. Het is voor ons vooral belangrijk dat onze klanten correcte maar ook bruikbare informatie krijgen. We ontwikkelen steeds een aanbod dat perfect aansluit bij de noden van de klant en bieden een doorgedreven begeleiding. Zo kunnen we een opfriscursus op maat ontwerpen en deze koppelen aan rijvaardigheidslessen.”

Hebben jij of je medewerkers nood aan een update over de laatste verkeersreglementen? Of zoek je andere cursussen op maat?  Contacteer dan Kempisch Trainingscentre via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Kempisch Trainingscentre

Meer weten?

Logo Kempisch Trainingscentre

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Kempisch Trainingscentre

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials