Leaderboard BB.gif

Ben jij het effect van omstandigheden of ben jij diegene die aan het stuur zit?

Ervaar jij ook het leven alsof jezelf niet aan het stuur zit? Dat je voortdurend - bewust of onbewust - van rechts naar links, van boven naar onder gesleurd wordt, alle dagen opnieuw? Dat je ondergaat, eerder dan creëert? Lees deze 3 giveaways die jou en je bedrijf inzicht geven, of kom naar het exclusieve netwerkevent op 25 mei in Sint-Martens-Latem.

Leiderschap als rode draad doorheen je organisatie

De slachtoffercultuur (victimhood culture) is een realiteit waar we vandaag in leven. Uit de vele ervaringen die High-Performance coach Ilse Jaques de afgelopen vele jaren heeft mogen opdoen, weet ze dat zelfs de meest succesvolle, de meest krachtige leiders bij momenten slachtoffergedachten hebben. Alleen zijn krachtige leiders na verloop van tijd in staat om die op te merken, zich ervan te distantiëren zodat ze zich er niet meer mee identificeren en onmiddellijk iets anders te kiezen.

Hoe transformeren?

Een slachtoffer ondergaat de omstandigheden. Een eigenaar creëert ze zelf en zet ze naar zijn hand. Ben jij slachtoffer of eigenaar?

Vervulling, succes en het ‘ownen’ van je succes krijg je niet zomaar cadeau. Hoe transformeer je die cultuur binnen je bedrijfsmuren of, in eerste instantie, fundamenteel bij jezelf?

Door training, training, training, de juiste handvatten, de juiste tools, de juiste ondersteuning. Om je bewustzijn te verruimen en om te helpen jezelf en de cultuur van je bedrijf of bedrijven even onder de loep te houden, lees je hier 3 korte giveaways. Start nu je transformatie!

1. Transformeer jezelf en geef anderen de kans hetzelfde te doen

When your victimhood is your empowerment, recovery is the enemy, and working on 'individual change' becomes counterproductive, even dangerous to your identity. (Ilse Jaques)

‘Waarom moet mij dit altijd overkomen?’ ‘Ach, zo ben ik nu eenmaal, dat zal nooit veranderen.’ Klinkt bekend? Of hoor je deze uitspraken in de kantoren en gangen van je bedrijfsgebouw? Maak er komaf mee op een hele constructieve, krachtige manier. Niet door ellenlange verklaringen af te leggen, uitleg te geven. Hell no, door jezelf te transformeren en daarmee anderen de kans te geven hetzelfde te doen.

2. De essentie van leiderschap is jezelf leiden

Lies and victimhood make evil possible. (Ilse Jaques)

Aan de andere kant van het spectrum ‘victimhood’ vinden we ownership. Ownership is de meest deontologische, eerlijke, echte, gezonde manier om je team mee aan te sturen. Het zorgt voor duidelijkheid, geluk, voldoening en massieve persoonlijke groei van je medewerkers. Het elimineert toxiciteit. Tenzij mensen in je team te veel vasthouden aan de verborgen voordelen die ‘victimship’ met zich meebrengt, zullen ze maar al te graag die persoonlijke groei, die kracht, die creërende flow ervaren. Dat is dé essentie van leiderschap.

3. Contrasten zorgen voor transformatie

The greater the contrast, the greater the potential. (Ilse Jaques)

Contrasten zorgen ervoor dat transformatie kan ontstaan. Download de Ilse Jaques whitepaper over Krachtig moreel leiderschap met heel wat contrasten, do’s en don’ts die je als als tool kan gebruiken om je eigen groei en de groei van je organisatie naar dat ‘extreme ownership’ of de ‘High Performant cultuur’ te ondersteunen.

Hungry for more?

Op 25 mei 2023 spreekt Ilse Jaques op een exclusief netwerkevenement bij Tesla in Sint-Martens-Latem, in samenwerking met Impact Speakers. Tijdens de keynote van Ilse hoor je alles over victimhood culture en High-Performance leiderschap (inschrijven: http://www.impactspeakers.eu/innovation-meets-coaching/)

Kan je dit exclusief netwerkevent niet bijwonen, maar wil je toch een competente check - up ? Vul het formulier hieronder in of neem contact op (via mail of telefonisch) met een van de medewerkers van Ilse Jaques: Hanane (0470 94 55 50) of Nicolas (0497 39 70 31).

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Ilse Jaques

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Ilse Jaques

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials