De vele voordelen van hybride vergaderen

In deze woelige, voortdurend veranderende tijden zijn samen werken en vergaderen een heuse uitdaging geworden. Wat als … je beide zowel live als online zou kunnen inrichten, tegelijkertijd? Goed nieuws: dat kàn! BluePoint bedacht voor jou een aantal veelzijdige mogelijkheden voor hybride vergaderen, zoals dat heet. We zetten voor jou de voordelen op een rij.

Hybride vergaderen: live en/of online

Hybride vergaderen, wat is dat? We leggen graag de link met een hybride wagen: de ene keer rijdt hij elektrisch, een ander moment schakelt hij over naar brandstof. Zo gaat het precies bij hybride vergaderen: live en/of online. Als je het ons vraagt, wordt dit onze nieuwe toekomst. Een unieke kans voor jou als bedrijfsleider om voluit mee in deze trend te duiken.

BluePoint is een gekende speler op het vlak van verhuur van vergaderzalen, evenementruimtes en het inrichten van zakelijke bijeenkomsten. Als pionier in hun business maakten ze werk van verschillende faciliteiten om vergaderingen of werkmomenten in te richten op een hybride manier.

Distant Virtual Meeting Concept. Diverse business people making online video call with colleagues, sitting at desk in boardroom, waving hands at tv screen at office, talking on web with remote workers


Hybride samenwerken: niets dan voordelen

Live en online: iedereen blij

Na een jaar thuiswerk, virusvrees en afstand snakken we allen meer dan ooit naar menselijk contact. Toch zit de angst er bij velen nog stevig in en staat niet iedereen al te springen om zich weer volop in een mensenmassa te begeven. Om tegemoet te komen aan deze twee menselijke eisen biedt hybride werken en vergaderen een perfect compromis. Wie ervoor kiest een vergadering of een evenement vanuit de veilige thuishaven bij te wonen krijgt die mogelijkheid. Wie het gebeuren liever live bijwoont, ook.

Besparen op verplaatsingen

Ook voor internationale bijeenkomsten biedt het hybride idee tal van interessante modaliteiten. Je kan immers aanzienlijk besparen op vliegtickets, reistijden, fileleed én ecologische voetafdruk. Grotere bedrijven kunnen werknemers de keuze bieden om af te zakken naar een centrale plek of de vergadering te volgen via videostreaming. Voor wie het minder interessant is om ter plaatse aanwezig te zijn, is dit een handige manier om alsnog betrokken te zijn.

Virtual talking with friends, colleague and using video chat conference. Remote learning or work. Home quarantine or prevention of coronavirus infection (virus covid-19). Group of people smart working


Groter bereik via livestreaming

Last but not least: het inrichten van een hybride vergadering zorgt ontegensprekelijk voor een groter bereik. Doordat je evenement online uitgezonden wordt terwijl het plaatsvindt, heeft iedereen de gelegenheid om het te volgen. Livestreaming is dankzij webcams en sociale media toegankelijk en eenvoudig geworden, zodat je moeiteloos te bekijken bent over de hele wereld.


Veilige events met technologie

Precies om dit op een uiterst kwalitatieve manier te laten gebeuren, voorziet BluePoint de voorziene ruimtes van hoogwaardig opnamemateriaal, straffe internetverbindingen en professionele platforms. Denk daarbij gerust ook groter dan enkel werken en vergaderen: webinars, evenementen en zelfs persconferenties behoren tot hun uitgebreide expertisegebied!

De aanwezigen ter plekke mogen rekenen op een professionele omkadering waarbij alle regels inzake veiligheid en hygiëne gerespecteerd worden. Sociale afstand wordt ten allen tijde in acht genomen, de catering voldoet aan alle voorwaarden en er is aanzienlijk geïnvesteerd in betrouwbare hulpmiddelen.

Ben je getriggerd door het fenomeen hybride vergaderen? Speel je met het idee zelf hybride vergaderingen aan te bieden? Laat dan je gegevens na op onderstaand formulier, of neem contact op via marketing@bluepoint.be of op +32 2 706 88 00.

Lees ook:

Virtueel vergaderen: de pro’s & con’s van deze boomende technologie

Outdoor evenementen: we snakken ernaar en dat is meer dan terecht!

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en BluePoint

Meer weten?

Bluepoint

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • BluePoint Antwerpen
  • BluePoint Brussels

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials