Leaderboard BB.gif

Optimaliseer jouw corporate branding

Marketing & Sales

Of je merk nu een klinkende naam is in de business of je nog verder aan het groeien bent als onderneming richting de sterren, branding verdient constant je aandacht. Enkele tips om je merk sterk te blijven houden in de markt.

Huisstijl 3.0

Zoals je elke dag in je beste outfit voor de dag wilt komen op je werk, zo moet dat ook je insteek zijn voor je eigen merk. De corporate branding van je onderneming zet de bedrijfsnaam in de kijker bij alle belanghebbenden (of stakeholders). Spring dus niet lichtvoetig om met het bepalen of verder zetten van je huisstijl. Hoe sterker je jouw naam in de markt kunt zetten, hoe meer mensen je bereikt en hoe beter je kunt verder bouwen aan een stevig en betrouwbaar imago van je onderneming.

Het blijft een klassieker, maar visitekaartjes bestellen zou één van de eerste dingen moeten zijn die je als startend ondernemer moet doen. Ben je al een doorwinterd ondernemer en heb je een huisstijl die misschien een update kan gebruiken? Twijfel dan niet en ga voor een nieuwe look. Soms hoef je het logo niet helemaal aan te passen, maar kan het werken met kleuren en patronen al een andere en moderne uitstraling geven. Eens je de keuze hebt gemaakt voor nieuwe kleuren is het wel belangrijk om daaraan vast te houden en dit door te trekken in je volledige huisstijl. Dit houdt in dat al je drukwerk moet voldoen aan de nieuwe stijl die je hanteert. Van de enveloppen die je verstuurt tot de sponsoring in een plaatselijk magazine. Wees alert voor alle elementen die samen je corporate branding bepalen.

Zet je onderneming ‘in the picture’

Om je nieuwe huisstijl te lanceren of je corporate branding extra in de verf te zetten, kun je een gadget voorzien voor je (potentiële) klanten. Een klassieker is uiteraard een cadeautje voor Nieuwjaar maar je kan het hele jaar door gebruikmaken van middelen om je merk in de kijker te zetten. Open je binnenkort een nieuw filiaal of sta je op een vakbeurs? Durf het dan zeker aan om je onderneming zowel lokaal als nationaal in de kijker te zetten. Mik hierbij niet enkel op sociale media maar zorg ook voor tastbaar materiaal. Laat bijvoorbeeld pennen bedrukken of maak kalenders die je klanten het hele jaar door herinneren aan jouw onderneming.

Ook tijdens incentives om nieuwe doelgroepen te benaderen of te netwerken met leveranciers of prospects, is het belangrijk om je huisstijl en imago (branding) te benadrukken. Denk hierbij aan beachflags en spandoeken om je bedrijf te visualiseren. Een bedrukt notitieboekje dat op een kantoor belandt, is vaak veel effectiever dan tientallen sociale media berichten die geswipet worden.

Rectangle banner.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials