Candor Hotel

Het Dok Flats aparthotel in Gent vult een grote leemte in het Gentse hotelaanbod

De afgelopen jaren steeg het aantal hotelovernachtingen in Gent sterk. Onderzoek toont echter aan dat er voor zakenreizigers die langer in Gent verblijven minder gepast aanbod is. Daarom ontwikkelt Candor naast het ibis budget hotel in Gent ook het Dok Flats aparthotel. De ontwikkelaar creëert op die manier een unieke kans voor investeerders op zoek naar rendabel Gents vastgoed.  

Verder bouwen op het investeringssucces van ibis budget

Door zijn unieke plaats in het Gentse hotelaanbod en door de ligging – vlakbij het historische centrum en het Dampoortstation en in nabijheid van de Gentse haven - kan ibis budget al 1,5 jaar bewezen rendement voorleggen. In deze periode realiseerde het hotel een gemiddelde bezettingsgraad van meer dan 90% aan een gemiddelde dagprijs boven de 75 euro. Investeerders kunnen daardoor genieten van een vaste opbrengst van 6.000 euro per jaar en een variabele opbrengst.

Een leemte in het hotelaanbod voor langere verblijven

Dit succes legt echter ook een grote leemte in het Gentse hotelaanbod bloot. Sales Manager bij Candor, Henri Accou, geeft duiding:  

“In de praktijk zien we dat vele klanten van ibis budget in de Gentse haven werken. Deze mensen verblijven vaak langer in Gent. Dat kan gaan van een periode van 2 weken tot enkele maanden. Deze mensen hebben andere behoeften dan de doorsnee hotelgebruiker. De kamers in het Dok Flats project zijn eigenlijk kleine studio’s met kitchenette. Hier kunnen deze mensen een collega ontvangen of zelf hun potje koken. Tegelijk kunnen ze gebruik maken van de uitgebreide hotelinfrastructuur van Ibis. Om aan deze groeiende vraag te voldoen ontwikkelen wij bij het ibis Hotel nu dus ook aparthotel.”

Investeren in hotelvastgoed: de voordelen

Voor investeerders geldt hetzelfde aankoopsysteem als bij het ibis budget hotel. Als investeerder geniet je van een BTW-recuperatie bij je aankoop met prijzen tussen 144.000 en 178.000 euro, afhankelijk van de oppervlakte en andere factoren zoals de aanwezigheid van een terras. Je krijgt hiervoor een vast rendement gedurende 25 jaar en een variabele opbrengst op basis van de omzet en een jaarlijkse indexering.

De tijdlijn van Dok Flats Gent

Ondanks de coronacrisis ziet Candor opmerkelijk meer aanvragen van vastgoedinvesteerders. De commercialisatie van Dok Flats Gent begon in mei 2020. Geïnteresseerde investeerders kunnen een persoonlijke afspraak maken met een vastgoedexpert van Candor. Met de bouw van het project wordt gestart op het einde van 2020.

Lees ook:

Heb je interesse in het Gentse Dok Flats project van Candor? Neem dan meteen contact op via het invulformulier onderaan.

 

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Candor

Meer weten?

logo candor

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Candor
  • Jules Bordetlaan 160
    1140 Evere
  • 0800 997 33

Ook interessant

Bekijk de socials