Na Mega World: een blik op investeringsvastgoed in de binnenstad

De markt van winkel- en investeringsvastgoed in de binnenstad blijft in beweging. Door de coronacrisis, de achterstallige huurinkomsten en nood aan cash die deze met zich meebrengt, zetten veel eigenaars hun vastgoed vandaag te koop. Dit schept kansen voor investeerders die zoeken naar uitzonderlijk vastgoed in de stad, vertelt Bob Devolder van DG Real Estate. Hij realiseerde de verkoop van 8 grote panden in Vlaanderen en Brussel waar tot voor kort filialen van Mega World in gevestigd waren.

Na het faillissement: panden van Mega World op de markt

Eind vorig jaar sprak de ondernemingsrechtbank van Mechelen het faillissement uit van de winkelketen Mega World. Twee maanden geleden werd DG Real Estate aangesproken om de verkoop van het vastgoed waarin de keten huisde tot een goed einde te brengen.

“We werkten in het verleden reeds samen met de eigenaars van deze panden”, vertelt Bob Devolder. “Van de uitgebreide portefeuille die we deze keer toegewezen kregen, verkochten we er vandaag reeds 8. Dit zijn telkens unieke, commerciële panden met de mogelijkheid tot het ontwikkelen van residentiële units en dus mooi investeringsvastgoed.”

8 keer uniek investeringsvastgoed in Vlaanderen en Brussel

Deze 8 Mega World-panden hebben bijna allemaal dezelfde, unieke eigenschappen. De centrale ligging, grote oppervlakte en ontwikkelingsmogelijkheden bleken recepten voor een echte succesformule.

“Zo’n grote panden komen zelden op de markt. Het is vandaag echter niet evident om daar nieuwe huurders voor te vinden. Daarom kozen de vorige eigenaars ervoor om over te gaan tot de verkoop. Dat was natuurlijk een grote kans voor partijen die investeringsvastgoed zochten met uitzonderlijk potentieel.

Dit is onder ander het geval in Mechelen waar een investeringsgroep een residentiële ontwikkeling plant boven de bestaande Ici Paris XL en de vroegere Mega World. In Jette zal een Brusselse investeerder eveneens appartementen realiseren. En in Dendermonde kocht een lokaal aannemingsbedrijf het pand met oog op de ontwikkeling van 18 appartementen boven de 9 gelijkvloerse winkelunits. Ook in de 5 andere gemeenten staan gelijkaardige plannen op til.”

Jouw partner voor investeringsvastgoed

DG Real Estate slaagde erin om op 2 luttele maanden, 8 verkoopdossiers af te ronden. Bob Devolder en zijn collega’s vonden voor elk pand een andere koper in hun eigen netwerk.

“De panden mochten niet publiek op de markt komen. We zijn dus in alle discretie op zoek gegaan naar geïnteresseerden in ons uitgebreide netwerk. Omdat we goede, persoonlijke contacten onderhouden en omdat we ook buiten de grote steden sterk lokaal verankerd zijn vonden we snel de juiste investeerders.

Hoewel onze insteek in deze dossiers steeds het winkelvastgoed was, bewijzen we hiermee opnieuw dat onze expertise veel verder gaat. Wij zijn een partner voor iedereen die op zoek is naar uniek investeringsvastgoed in de binnenstad én daarbuiten.

Ben jij op ook zoek naar investeringsvastgoed dat perfect bij jou past? Neem dan contact op met Bob Devolder en zijn collega’s van DG Real Estate via onderstaand invulformulier.


Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DG Real Estate

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DG Real Estate

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials