FIT helpt kmo's die bezig zijn met internationale handel door de crisis

Flanders Investment & Trade blijft exportbedrijven ondersteunen

Het zijn moeilijke tijden en niemand kan voorspellen wanneer de greep van het coronavirus zal lossen. Maar dat het lelijk huis zal houden bij alle Vlaamse bedrijven, en ook bij alle exportbedrijven, staat vast. Daarom doet Flanders Investment & Trade (FIT) er alles aan om ondernemingen die exporteren of internationaliseren doorheen deze periode te helpen.

Zo stuurt het agentschap zijn activiteiten bij waar nodig en zoekt het alternatieve oplossingen waar mogelijk. Voorbeelden daarvan zijn de organisatie van virtuele B2B-meetings en de planning van andere timings.

Exportbeurs 2020 uitgesteld

Na een analyse op basis van verschillende scenario’s heeft FIT een moeilijke maar onvermijdelijke beslissing genomen. Door de coronapandemie is de Exportbeurs uitgesteld naar 9, 10 en 11 februari 2021, opnieuw in Brussels Expo. FIT kan immers de gezondheid van 1.500 bezoekers, 50 exposanten en bijna 100 landenexperten uit het wereldwijde FIT-netwerk onmogelijk garanderen op 23, 24 en 25 juni 2020.

Momenteel bekijkt FIT nog de volledige impact van dit uitstel, maar zo ben je alvast op de hoogte. Zodra FIT alle details en bijbehorende opties kent, zal het daar uitgebreid over communiceren. Wordt dus zeker snel vervolgd.

Uitreiking Leeuw van de Export

Aan het verloop en de timing van de Leeuw van de Export verandert voorlopig niets. FIT blijft optimistisch, maar ook dat kan uiteraard nog wijzigen. De uitreiking van de Leeuw van de Export gaat door op 23 september 2020.

Interessante informatie voor exportbedrijven

FIT houdt je als exportbedrijf op de hoogte via mailings en Wereldwijs alsook via www.flanderstrade.be.

Updates info corona-virus

Voor alle updates over de impact van Covid-19 op je exportplannen, kan je ook naar www.exportadvies-corona.be surfen.

Lees meer

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Flanders Investment and Trade

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Flanders Investment and Trade

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials