Alles wat je moet weten over innovatieve zonnetrackers

Een zonnetracker is een montagesysteem voor zonnepanelen, gemonteerd op een mast en ontworpen om automatisch de positie van de zon te volgen. Resultaat? Je zonnepanelen vangen altijd het maximum aan zonlicht op. Je geniet dan ook van een optimaal rendement. Tot 45% meer dan klassieke panelen zelfs. Maar wat zijn de eigenschappen van goede zonnetrackers?

Kwalitatieve zonnetrackers

Bij gespecialiseerde en innovatieve technologieën zoals zonnetrackers is kwaliteit van het grootste belang.

E-Technics werkt met hoogkwalitatieve zonnetrackers die het resultaat zijn van meer dan 20 jaar ervaring, onderzoek en ontwikkeling. De systemen die we gebruiken zijn jarenlang wereldwijd getest en voldoen aan de strengste vereisten op vlak van opbrengst en veiligheid.

De zogenaamde Dual-axis solar trackers zijn het beste op de markt en leveren het hoogste rendement op. Deze systemen werken met twee assen om zonnepanelen in twee richtingen te bewegen. Zo worden ze altijd zo recht mogelijk op de zon gericht. Doordat ze kantelen én draaien genereren ze een maximale opbrengst.

Imposante installaties

Een installatie met zonnetrackers bestaat uit verschillende componenten: de mast, het montagesysteem, de motor (het controlesysteem), en de zonnepanelen.

De dual-axis zonnetracker die wij vandaag het meest installeren kan tamelijk grote proporties aannemen. De maximale hoogte onder de panelen varieert van 3 tot 5 meter (in de meeste verticale stand). Hoogtes boven 5 meter zijn in overleg mogelijk en de totale oppervlakte varieert van 60 tot 130 m².

Hoogtechnologische zonnetrackers

Ondanks de grote omvang van de zonnetrackers bewegen ze bijzonder vlot. Daar zorgt een hoogtechnologische, astronomische aandrijving voor.

De zonnetrackers werken met een astronomische klok, waardoor ze altijd de zon volgen, ook wanneer een dik wolkendek hangt. Deze aandrijving laat de zonnepanelen draaien en kantelen. Het systeem heeft een hoekbereik van 270° - 70° en een nauwkeurigheid van 0.1°-0.25°.

Veiligheid boven alles

Omdat de zonnetrackers weer en wind moeten weerstaan, zijn ze ontwikkeld volgens de hoogste veiligheidsvereisten. Zo zijn de systemen onder andere uitgerust met een wind alert systeem en uitvoerig getest in extreme weersomstandigheden met windstoten tot 180 km per uur.

Daarnaast hebben ze ook een motor torque control toepassing die de druk op de componenten van de zonnetrackers tot een minimum beperkt. Ook dit komt de veiligheid en betrouwbaarheid van het systeem ten goede.

De prestaties van jouw zonnetrackers

Een laatste, belangrijke eigenschap van zonnetrackers is uiteraard hun energieproductiecapaciteit. Dit is afhankelijk van het type zonnepanelen dat je erop installeert.

Gemiddeld ligt dat tussen de 8 en 12 kWp. Het rendement van je zonnetrackers wordt bovendien extra verhoogt doordat je ze vanop afstand, digitaal kan volgen en besturen. Bovendien heb je steeds toegang tot realtime informatie over de prestaties van je systeem. Zo kan je heel gericht bijsturen als dat nodig is.

Wil je meer informatie over zonnetrackers? Of ben je klaar om een systeem te installeren. Neem dan snel contact op met E-Technics via onderstaand formulier.

Lees ook:

Zonnevolgers, laadpalen en batterijen

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en E-Technics

Meer weten?

E-Technics

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • E-Technics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials