LINDNER_Leaderboard.gif
Zonnevolger E-technics

Compacte zonnevolgers voor bedrijven en particulieren

Vaste zonnepanelen zijn ondertussen niet meer weg te denken uit onze omgeving. Maar wanneer je dakoppervlak te klein is of wanneer het al met zonnepanelen bedekt is en je je energieproductie wil vergroten, is een compacte zonnetracker een oplossing. Het is het perfecte alternatief voor grote zonnepanelen.

Zonnevolgers: beweegbare zonnepanelen voor een stabiele energieproductie

Zonnevolgers, of zonnetrackers zijn draaibare frames op een mast waarop je zonnepanelen kan monteren. De installatie volgt automatisch de zon door een horizontale en verticale draaiing. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de panelen voortdurend in de ideale hoek staan om de hele dag het maximum aan zonlicht op te vangen. Op die manier kan je genieten van stabiele energieproductie die gemiddeld 35% meer opbrengt dan gewone zonnepanelen.

Scandinavische zonnetrackers van topkwaliteit

De zonnevolgers van E-Technics (merk Heliomotion) zijn bijzonder efficiënte en kwalitatieve installaties van Scandinavische makelij. Ze zijn ontworpen om afgelegen woningen in het noorden van Europa het hele jaar door te voorzien van elektriciteit. Ondertussen veroverde het merk de rest van Europa en worden de installaties ook ingezet bij bedrijven met een beperkte beschikbare oppervlakte.

In België is E-Technics de exclusieve verdeler van deze zonnevolgers. Naast de verkoop van de installaties levert E-Technics ook gespecialiseerd advies en verzorgt het bedrijf ook de plaatsing, het onderhoud en de herstelling van jouw zonnevolgers.

De belangrijkste voordelen van een zonnevolger

Wim Schrijvers is zaakvoeder van E-Technics, en al ruim 10 jaar een expert in zonnevolgers. Volgens hem zijn de voordelen van een zonnevolger ten opzichte van vaste installaties enorm.

Wim Schrijvers: “De belangrijkste troef van een zonnevolger is natuurlijk dat de elektriciteitsproductie meer continu gebeurt. Bij vaste zonnepanelen op het dak krijg je een piekproductie op één moment in de dag, afhankelijk van de oriëntatie. Met een zonnevolger krijg je van zonsopgang tot zonsondergang de maximale opbrengsten. Dit zorgt ervoor dat de panelen steeds op maximaal vermogen kunnen draaien wat dan weer tot een aanzienlijke verhoging van de opbrengst leidt van 35 tot zelfs 40%.”

Zonnepaneel

De eigenschappen van zonnevolgers op een rijtje

Met deze zonnetrackers introduceert E-Technics een bijzonder kwalitatieve en rendabele installatie op de Belgische markt. De Scandinavische producent onderscheidt zich door z’n compactheid en flexibiliteit:

  • Verkrijgbaar in verschillende formaten voor 2 tot maximum 6 panelen.
  • Produceert 700 tot 3.500 kWh per jaar.
  • Neemt maximum 9 m² ruimte in beslag.
  • Optimale positionering ten aanzien van de zon via GPS.
  • 180° horizontale draaiing, 20 tot 70° verticale draaiing.
  • Kan ook geleverd worden als bouwpakket.

Zet je bedrijf in de kijker met deze groene eye-catcher. Nog vragen over de zonnevolgers? Neem dan snel contact op met Wim Schrijvers van E-Technics via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en E-Technics

Meer weten?

E-Technics

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • E-Technics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials