LINDNER_Leaderboard.gif

Wat met controles en keuringen van installaties tijdens corona?

Kan ik mijn installaties laten keuren vandaag? Het antwoord daarop hangt af van de situatie. Veiligheid is belangrijk, op het vlak van gezondheid maar zeker ook op technisch vlak. Er gelden wel een aantal regels om controles en keuringen veilig te laten plaatsvinden in het licht van het coronavirus.

Zolang de verspreiding van het coronavirus niet onder controle raakt, is de kans groot dat medewerkers die dat kunnen thuis moeten werken. Enkel voor wie om zijn job uit te oefenen echt op de werkvloer moet zijn, geldt de verplichting niet.

Dat zorgt voor veel vragen bij zaakvoerders voor wie er (verplichte) controles en keuringen van installaties gepland stonden. Kunnen die doorgaan? Of kan ik ze maar beter uitstellen? OCB volgt daarvoor de officiële richtlijnen van de overheid.

Wat zegt de overheid rond controles en keuringen van installaties?

Controles elektriciteit (industrieel en huishoudelijk)

De controles mogen doorgaan, al vraagt de overheid wel om leegstaande gebouwen - bijvoorbeeld gebouwen in afwachting van aansluiting of panden die te koop of te huur staan - voorrang te geven in de planning.

Voor controles in bewoonde panden of waar wel medewerkers aanwezig zijn, raadt de overheid aan ze uit te stellen tenzij ze dringend zijn of de klant er uitdrukkelijk om vraagt. In dat geval moeten maatregelen getroffen worden om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Controles hijs- en hefwerktuigen

Zulke technische controles kunnen plaatsvinden, maar ook hier moeten er maatregelen getroffen worden om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Beslis je als bedrijf om de toegang tot het toestel te weigeren, dan wordt een nieuw betalend bezoek ingepland.

Maatregelen voor veilige controles en keuringen in coronatijden

Voor OCB is de veiligheid en gezondheid van zijn medewerkers én klanten prioriteit. Daarom houden we ons aan de drie basisregels:

 • we houden 1,5 meter afstand;
 • we dragen een mondmasker wanneer we ter plekke komen;
 • we wassen onze handen na elk klantenbezoek en ontsmetten ze opnieuw voor een volgend bezoek.

Aan de klanten vragen we om:

 • net als onze keurders een mondmasker te dragen;
 • steeds 1,5 meter afstand te houden;
 • een vrije doorgang te voorzien;
 • deuren alvast te openen, zodat onze technici zo weinig mogelijk deurklinken moeten aanraken;
 • niet in dezelfde ruimte te blijven waarin onze medewerker moet werken.

Enkel met deze maatregelen kunnen onze controles en keuringen veilig plaatsvinden. Worden ze niet gevolgd, dan zal onze medewerker de opdracht stoppen en op een later tijdstip terugkomen. Je moet dan een nieuwe betaalde afspraak maken.

Wil je een controle of keuring plannen, of heb je een vraag over de diensten van OCB? Stel ze via de website of via het formulier hieronder en de experts nemen contact met je op!

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en OCB

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • OCB
 • Koningin Astridlaan 60
  2550 Kontich
 • 0800/13 890

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials