De 5 onmisbare elementen van jouw future proof kantoor

Hybride werken is here to stay. We werken anders dan voordien en hebben dus ook andere verwachtingen van onze werkplek. Maar aan welke eisen moet jouw kantoor vandaag precies voldoen? Het moet ongetwijfeld een waardevolle, aantrekkelijke en duurzame plek zijn waar mensen zich goed voelen, groeien en optimaal kunnen presteren. En dat kan wanneer je 5 kernprincipes in acht neemt voor een future proof kantoor. We lichten ze graag voor jou toe.

Werken aan jouw future proof kantoor

Als bedrijfsleider zijn innovatie, creativiteit, efficiëntie, welzijn en tevredenheid van groot belang voor jou. Meer dan ooit speelt het ontwerp van een future proof kantoor een belangrijke rol daarin.

Tenslotte is jouw werkomgeving meer dan ooit dé plek bij uitstek waar het imago en de waarden van jouw organisatie tot uiting komen. Het is een ontmoetingsplek waar mensen elkaar écht kunnen ontmoeten, waar ideeën kunnen groeien en waar engagement en een bedrijfscultuur kunnen bloeien.

Tegelijk moet een kantoor ook een omgeving zijn waar collega’s individueel en geconcentreerd kunnen werken. Een future proof kantoor is er dus één waarin flexibiliteit centraal staat en technologie een belangrijke plaats inneemt. Maar hoe organiseer je dit nu precies? Volgens Kinnarps geef je vorm aan een succesvolle en duurzame werkomgeving wanneer je rekening houdt met 5 kernprincipes

1) Duurzame keuzes, goede investering

Duurzaamheid is een thema op vrijwel elke werkvloer. Maar wat betekent het concreet wanneer je bouwt aan een future proof kantoor?

Vanuit het perspectief van mensen, milieu en economie, wil dit zeggen dat je kijkt naar de totale levenscyclus van je interieurontwerp en kiest voor hoogwaardige interieurs die lang meegaan. Ga voor kwalitatieve en flexibele oplossingen met een interieur dat je kan aanpassen aan wisselende behoeften.

2) Goede voorbereiding = goed resultaat

Bij veranderingen op de werkplek vertrek je van je visie, waarden en specifieke behoeften. Met een goede analyse daarvan leg je de basis voor een succesvolle transformatie en een future proof kantoor.

Breng je activiteiten en noden in kaart. Analyseer ze en betrek daarbij het managementteam. Dit is bepalend voor het succes van jouw werkomgeving.

3) Een future proof kantoor is holistisch ergonomisch

Er zijn verschillende zaken die het welbevinden en prestaties op de werkvloer bepalen. Een future proof kantoor houdt rekening met een holistische ergonomie.

Dat gaat over de totale ervaring van een omgeving: fysiek, organisatorisch en sociaal. Aspecten zoals kleur, akoestiek en lawaai zijn belangrijk. Bovendien moet de lay-out van het kantoor verschillende manieren van werken ondersteunen.

4) Kies voor flexibele interieuroplossingen

Flexibiliteit is belangrijker dan ooit. Maar wat wil dat juist zeggen? In de context van werkomgevingen betekent het dat je werkt met meubilair dat je kan gebruiken, veranderen of aanpassen aan verschillende noden. Dit moet op dagelijkse basis kunnen maar ook op langere termijn, wanneer de behoeften van je organisatie wijzigen.

5) Digitaal en fysiek verbonden in jouw future proof kantoor

Efficiëntie en productiviteit zijn afhankelijk van de mate waarin je je fysieke en digitale kantooromgeving met elkaar weet te verbinden. Richt je een nieuwe werkplek in? Ga dan na welke soorten vergaderingen je hebt en hoe en waar die plaatsvinden. Zorg ervoor dat je je activiteiten faciliteert met de functie, het ontwerp en de plaatsing van het interieur.

Voor meer informatie over het ontwerpen van werkplekken in een hybride wereld, download je hier de whitepaper van Kinnarps. Stel je je vragen liever rechtstreeks aan een specialist. Neem dan contact op via onderstaand invulformulier.

Lees ook:

Het kantoor van de toekomst is flexibel

Drie sleutels tot een duurzaam en circulair kantoor

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Kinnarps BeLux

Meer weten?

Kinnarps

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Kinnarps BeLux

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials