LINDNER_Leaderboard.gif

Het kantoor van de toekomst is flexibel

Veranderende werkpatronen en hybride werken stellen nieuwe eisen aan jouw kantoor. Een duurzame werkplek moet op maat gemaakt kunnen worden en mee evolueren met kleine veranderingen of grote transformaties. Daarvoor heb je een zorgvuldig gepland en ontworpen interieur nodig. Jouw manier van werken en activiteiten staan daarbij centraal. Een flexibel kantoor is dus noodzakelijk om veranderingen en verschillende activiteiten te ondersteunen.

3 keer flexibiliteit

Flexibiliteit is key als je streeft naar een duurzaam kantoor dat vele jaren meegaat. Maar wat betekent flexibiliteit eigenlijk? Om de betekenis ervan beter te begrijpen, onderscheidt Kinnarps drie niveaus van flexibiliteit: dagelijkse, op korte termijn en op lange termijn.

Dagelijks werken in een flexibel kantoor

Er zijn bepaalde elementen in een flexibel kantoor die je dagelijks of meermaals per dag, wil veranderen. Extra stoelen of schermen in een vergaderruimte plaatsen, bijvoorbeeld. Of een stoel verplaatsen om samen aan het bureau van een collega te werken. Daarnaast kan je ook individuele aanpassingen doen aan stoelen of tafels voor de beste ergonomie en werkhouding.

Deze dagelijkse flexibiliteit moet eenvoudig en vanzelfsprekend zijn. Zo zijn meubels met wielen ideaal, omdat je ze op elk moment eenvoudig kan verplaatsen. Ook multifunctionele producten ondersteunen deze flexibiliteit. Denk aan vrijstaande schermen met whiteboards die de akoestiek verbeteren en een ruimte afschermen maar ook schrijfmogelijkheden bieden. Andere voorbeelden om op dagelijkse basis een flexibel kantoor te creëren zijn opbergelementen die je ook als zitplaatsen kan gebruiken.

De korte termijn: essentieel voor een flexibel kantoor

De behoeften van een kantoor kunnen veranderen. Een team kan voor een bepaalde duur een specifieke projectruimte nodig hebben, bijvoorbeeld. Of bureaus moeten worden afgeschermd om de hygiëne te verbeteren.

Deze flexibiliteit op korte termijn omvat de mogelijkheid om individuele werkstations tot een projectruimte om te vormen. Daarnaast kan je ook meubels tussen verschillende ruimtes verplaatsen of loungemeubilair in verschillende opstellingen combineren om de dynamiek in een ruimte te veranderen.

Door interieuroplossingen en tijdloze producten te kiezen die veranderlijk zijn, kan je een flexibel, aanpasbaar kantoor creëren dat verschillende activiteiten ondersteunt.

Wat gebeurt er op lange termijn?

Een interieurontwerp dat op dit moment ideaal is, is misschien niet wat je over twee jaar of na een verhuizing nodig hebt. Dan kunnen grote veranderingen nodig zijn om de ruimtes aan te passen aan een nieuwe werkwijze of een wisselend aantal werknemers.

In dit geval is het belangrijk dat je veranderingen en aanvullingen kan doorvoeren zonder meubilair te vervangen. Flexibiliteit op lange termijn is dus een kwestie van bewuste keuzes maken van bij het begin. Zo kan je je flexibel kantoor makkelijker aanpassen terwijl je een harmonieuze totaaluitstraling behoudt.

Meubels in eenzelfde stijl en modulaire systemen waar je meubelonderdelen aan kan toevoegen of verwijderen om nieuwe opstellingen te creëren, zijn enkele oplossingen die flexibiliteit op lange termijn mogelijk maken.

Flexibiliteit op lange termijn en de keuze voor hoogwaardig meubilair in een oplossing die is afgestemd op de behoeften en werkwijze van jouw bedrijf, leiden tot een toekomstbestendig en flexibel kantoor met lage levenscycluskosten.

Met zo’n oplossing kan je jouw interieurontwerp langdurig gebruiken, wat zowel economisch als ecologisch duurzaam is!

Heb jij interesse om jouw werkomgeving om te vormen tot een duurzaam en flexibel kantoor? Neem dan meteen contact op met Kinnarps via onderstaand invulformulier.

Lees ook:

De toekomst van het kantoor volgens Kinnarps

Drie sleutels tot een duurzaam en circulair kantoor

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Kinnarps BeLux

Meer weten?

Kinnarps

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Kinnarps BeLux

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials