LINDNER_Leaderboard.gif

Een future proof office: jouw garantie op een succesvolle onderneming

De manier waarop we kantoren gebruiken en inrichten veranderde de laatste jaren sterk. Bedrijven streven naar een future proof office waar comfort, welzijn, efficiëntie en de ‘war for talent’ centraal staan. Maar hoe kan jij jouw kantoor klaarmaken voor de toekomst? En hoe kan VINCI Facilities jou daarbij helpen?

Van techniek tot space planning

VINCI Facilities is Europees expert op het gebied van facility management. Volgens Development Manager Philippe van Hasselt, betekent dit dat bedrijven die op zoek zijn naar een future proof office er terecht kunnen voor alles wat met techniek, gezondheid en welzijn te maken heeft.

“De kernactiviteit van VINCI Facilities is facility management. Dat omvat een uitgebreid technisch deel dat gaat van basisonderhoud tot totale waarborg en ontzorging. We doen dat met onze eigen technische experten en we nemen de coördinatie van externe dienstverleners voor onze rekening.

Daarnaast zijn we gespecialiseerd in comfort en welzijn op de werkvloer. Denk hierbij aan hospitality management en kantoorontwerp en -inrichting. Onze mensen van Space Planning ontwerpen kantoren die welzijn en productiviteit bevorderen en zo de beste talenten aantrekken.”

Future proof office: van identiteit tot comfort

Kim Vanuytsel is interieurarchitecte bij VINCI Facilities. Zij legt uit welke elementen belangrijk zijn in een future proof office.

“Uiteraard hebben we het dan over zaken als energieverbruik en gezondheid. Als interieurarchitecten houden wij ons echter bezig met efficiënt ruimtegebruik en organisatie en inrichting op maat van de eindgebruiker. Een kantoor moet de identiteit en de waarden van het bedrijf weerspiegelen. Daarnaast willen we natuurlijk ook een werkomgeving creëren die past bij de activiteiten en de noden van de medewerkers. Zo streven we naar kantoren die efficiëntie en creativiteit stimuleren en die er tegelijk voor zorgen dat mensen zich goed en thuis voelen op hun werk.”

Jouw future proof office in enkele stappen

Om een mooi resultaat te verkrijgen doorloopt het team van Kim Vanuytsel met elke klant enkele belangrijke stappen.

“In de eerste plaats definiëren we de visie van de klant voor de komende jaren. De dag van vandaag is dit een van de belangrijkste elementen van het proces. Hier moet een bedrijf zich immers positioneren ten aanzien van de balans tussen thuiswerk en kantoorwerk. In deze fase werken we ook aan een draagvlak voor het project. Daarom brengen we de noden van de klant in kaart. Vanuit dit onderzoek en vanuit onze expertise zullen we onze klanten inspireren en begeleiden om hun ambities op kantoorgebied vorm te geven en waar te maken.

Vervolgens vertalen we dit naar een ruimtelijk plan. Zo krijgt de klant een eerste visualisatie van hoe de ruimte ingedeeld wordt samen met de samenwerkingsverbanden tussen de verschillende departementen. Na validatie door de klant, maken we een eerste marcoplan waarbij gekeken wordt naar de benodigde kastruimte, vergaderzalen, informele ontmoetingsplekken, enzovoort. Op basis van het macroplan maken we een eerste budgetraming op.

Alvorens te starten met de uitvoering van de werken, wordt met een microplan de werkplek op detailniveau ingetekend waarbij de klant zich een duidelijk beeld kan vormen hoe zijn toekomstige kantoren er gaan uitzien. Na validatie van deze plannen, maken we een definitief budget op.

Gedurende heel het traject, dat soms vele maanden in beslag kan nemen is er voor de klant telkens 1 aanspreekpunt van VINCI Facilities. Dit zorgt voor een vlotte communicatie met de klant en de leveranciers.

Waarom kiezen voor VINCI Facilities

“Als je kiest voor VINCI Facilities, dan kies je voor een onafhankelijke partner met bijzonder veel ervaring en met een enorm netwerk”, vertelt Philippe van Hasselt. “Onze mensen ontwerpen niet alleen jouw future proof office maar ze begeleiden het project ook van begin tot eind.

“Bovendien kunnen wij oplossingen bieden voor elk budget”, gaat Kim Vanuytsel verder. We hebben ons kunnen tonen in grote projecten. Maar we staan ook klaar voor opdrachten op alle mogelijke schalen en binnen ieder budget.

Ben jij al helemaal gewonnen voor een future proof office op maat van jouw bedrijf? Of heb je vragen voor een specialist van VINCI Facilities? Laat van je horen via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en VINCI Facilities

Meer weten?

VINCI Facilities

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • VINCI Facilities

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials