Het belang van het juiste vloerreinigingsmiddel

Facility

Kiezen voor een reinigingsmiddel met een hoog rendement, betekent dat je een optimaal resultaat bereikt met een minimum aan kracht… en aan detergenten. Kärcher stemt binnen zijn vloerreinigingsoplossingen apparaten, toebehoren en FloorPro reinigingsmiddelen perfect op elkaar af. Zo kan je gemakkelijker, sneller en comfortabeler werken. En ook niet onbelangrijk: je beschermt zowel de reinigingsapparaten als de oppervlakken.

Je hoort het: een kwalitatief reinigingsmiddel doet meer dan alleen maar zorgen dat de vloer er kraaknet bijligt. Het draagt ook bij aan de levensduur van de veeg/schrob/zuigmachines en de vloeren zelf. Daarom ontwikkelt Kärcher complete oplossingen, waarbij alle elementen elkaar versterken. De keuze van het juiste reinigingsmiddel is niet toevallig een van de thema’s van de ‘Bring the wow to your floor’ campagne.


Het PDIR-principe

De vier stappen naar een goed onderhouden gebouw worden beschreven met het letterwoord PDIR. Dat staat voor Preventief, Dagelijks, Interim en Restoratief reinigen. Met deze aanpak creëer je een propere en gezonde werkomgeving. De principes zijn ‘universeel’, maar de onderlinge verhoudingen kan je anders invullen naargelang de activiteit van jouw kmo. Een winkelruimte en een warehouse hebben bijvoorbeeld allebei nood aan dagelijkse reiniging, maar zullen dit op een verschillende manier toepassen.

  1. Preventief: zoveel mogelijk verhinderen dat vuil van buiten naar binnen komt, zodat je kan besparen op de drie andere stappen.
  2. Dagelijks: vuil zo snel mogelijk verwijderen, zodat schade aan de infrastructuur beperkt blijft (en vloeren dus minder snel verslijten).
  3. Interim: een consistente, propere indruk geven, zonder al te veel water, mensen en producten in te zetten.
  4. Restoratief: herstellend reinigen.

Vier types van reinigingsmiddelen

Het Kärcher aanbod omvat een reinigingsmiddel voor elke behoefte van elke kmo. Je maakt je keuze in functie van jouw oplossing en PDIR-aanpak.

  • Universeel inzetbare onderhoudsreiniger

Ideaal voor waterbestendige harde en elastische vloeren. De reiniger maakt vet-, olie- en minerale vervuiling los en droogt snel. Zeer zuinig in gebruik en met weinig schuimvorming.

  • Krachtige basisreinigingsmiddel

Deze milieuvriendelijke reinigingsmiddelen verwijderen eenvoudig de hardnekkigste resten, zoals wax en gelijkaardig vuil.

  • Basisvloerreinigers

Reinigingsmiddelen die hardnekkige vet-, olie-, roet- en minerale verontreiniging verwijderen van loop- en industrievloeren.

  • Onderhoudsproducten

Voor de verzorging en bescherming van harde en elastische vloerbedekkingen. Dankzij de uitstekende dekkracht en hechting wordt de vloer slijtvaster.

Vertrouw op Kärcher voor advies

De teams van Kärcher komen graag bij jou langs om de situatie ter plaatse te analyseren en te vertalen naar de optimale oplossing. Maar er zijn nog redenen om te vertrouwen op hun aanbevelingen. Kärcher investeert sterk in innovatie en ontwikkelt de reinigingsmiddelen in zijn eigen labo. Je bent dan ook zeker van de best mogelijke kwaliteit, goede ecologische eigenschappen en zuinigheid in gebruik. En bovendien is niemand beter geplaatst om te vertellen hoe je de machines en reinigingsmiddelen inzet voor het beste resultaat. Je kan trouwens ook bij het merk terecht voor opleidingen.

Kärcher heeft een pak knowhow in huis als het over vloerreiniging gaat. Wil je graag advies over de beste reinigingsoplossing voor jouw kmo, waardoor je schoonmaakmachines en vloeren langer meegaan? Neem dan zeker contact met ons op.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials