lindner banner set 2 v2 120.jpg
Hotelovernachtingen in Antwerpen

Ruim 2 miljoen overnachtingen in Antwerpen

Hotels

De stad Antwerpen heeft eind vorig jaar de kaap van de 2 miljoen overnachtingen overschreden. Dat blijkt uit de resultaten van Toerisme Vlaanderen en de prognoses van Visit Antwerpen.

In 2013 telde Scheldestad 1,7 miljoen overnachtingen. Op basis van voorlopige resultaten en prognoses voor 2018 worden er voor het eerst meer dan 2 miljoen overnachtingen in erkende logies geboekt.

Het bruisend cultureel leven, de vele uitgaansmogelijkheden, een rijk shoppingaanbod en tal van historische en toeristische trekpleisters zijn zeer populair bij de bezoekers die op zoek gaan naar een totaalbeleving.

Lovende persartikels zetten Antwerpen op bucketlist

Ook voor de toekomst zijn de vooruitzichten positief. Door onder andere lovende woorden van reismagazines zoals Lonely Planet, dat Antwerpen verkoos als een top 10-bestemming voor 2018, komt de stad steeds vaker voor op de bucketlist van bezoekers. Ook projecten die nu in de pijplijn zitten, zoals de renovatie van het KMSKA, MoMu en Het Steen, zullen de komende jaren bezoekers blijven aantrekken.

Economisch duurzame bestemming

Ook Didier Boehlen, voorzitter van de Antwerp Hotel Association, is positief: “Een goede groei van zowel de toeristen als de zakelijke bezoekers maakt Antwerpen op lange termijn een economisch duurzame bestemming. De voorbije jaren zijn er door de sector dan ook zware investeringen gedaan waardoor we nu een kwalitatief sterk aanbod hebben. Ook de komst van nieuwe hotels zoals Hotel Franq, Hotel Riga, de Gulden Schoen en Hampton by Hilton heeft de stad opportuniteiten gegeven om deze kwaliteit naar de buitenwereld te promoten. We hopen dat op lange termijn onze reputatie tot in verdere continenten (Azië, Noord- en Zuid-Amerika) bekend wordt zodat we meer toeristen van deze bestemmingen kunnen ontvangen, ze blijven namelijk langer en zijn bereid meer te betalen.”

Crowne Plaza banner.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven