lindner banner set 2 v2 120.jpg
Duurzaam kantoormeubilair van Kinnarps

Een positieve impact met duurzaam kantoormeubilair op jouw bedrijf

Partner

Een goede inrichting van je kantoren bevordert de gezondheid en de productiviteit van je medewerkers. Maar wat als je met je keuze voor kantoormeubilair ook een positieve impact kon hebben op mens en milieu?

Kinnarps biedt je een totaaloplossing voor ergonomisch kantoormeubilair: van analyse van je behoeften tot levering en plaatsing van het materiaal. Kinnarps engageert zich bovendien om in elke stap van de waardeketen zo duurzaam mogelijk te werk te gaan, met respect voor het milieu en voor de arbeidsomstandigheden bij producenten.

Better Effect Index

Om je te helpen in je keuze voor duurzaam kantoormeubilair, ontwikkelde Kinnarps de ‘Better Effect Index’, een eenvoudige tool die elk product op zes vlakken beoordeelt met een score tussen 0 en 3 en een gemiddelde score geeft. Wat zijn die zes criteria, welke doelstellingen heeft Kinnarps er voor zichzelf aan verbonden, en wat doet het bedrijf concreet?

Grondstoffen

Alle grondstoffen moeten van traceerbare oorsprong zijn. Kinnarps controleert alle grondstoffen op hun impact op mens en milieu en gebruikt alleen verantwoorde materialen. Ruw hout moet een FSC-label dragen of gerecycleerd zijn en materiaal moet zo efficiënt en duurzaam mogelijk worden gebruikt. In elektronica zitten bijvoorbeeld geen stoffen die illegaal gewonnen zijn of uit conflictgebieden komen.

Klimaat

Kinnarps wil op termijn klimaatneutraal zijn. De productie en het transport moet zo energie-efficiënt mogelijk verlopen en de energie moet uit hernieuwbare bronnen komen. Zo optimaliseren ze de laadefficiëntie van vrachtwagens door te kiezen voor herbruikbare dekens in plaats van verpakkingen voor eenmalig gebruik, wat 270kg per transport en heel wat ruimte uitspaart. Beter geladen vrachtwagens betekent minder ritten en minder uitstoot. Ze experimenteren ook met driedubbele opleggers (samen met Volvo) en elektrische voertuigen. Voor de verwarming van hun productiesite in de Zweedse stad Jönköping gebruiken ze stadsverwarming in plaats van LPG.

Zuivere materialen

Kinnarps creëert een gezonde werkplaats voor je werknemers door in het productieproces zo weinig mogelijk gebruik te maken van chemicaliën of stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu of de gezondheid, zoals ftalaten, brandvertragers, bisphenol A of formaldehyde.

Sociale verantwoordelijkheid

Het doel van Kinnarps is om goede en gecontroleerde arbeidsomstandigheden te hebben over de hele waardeketen. Ze doen audits, volgen partners actief op en willen bijdragen aan betere ontwikkeling op de plaatsen waar het bedrijf samenwerkt met partners.

Hergebruik

Alle producten van Kinnarps zijn erop gericht zo lang mogelijk mee te gaan. Ze zijn stevig en kunnen gerepareerd of vernieuwd worden. Doe je ze toch weg, dan zal Kinnarps ze opnieuw te koop aanbieden of recycleren. In de productieprocessen worden ook gerecycleerde materialen gebruikt. Zo streeft het bedrijf naar een circulaire flow die de levensduur van materialen en producten verlengt.

Ergonomie

Kinnarps wil dat werkomgevingen het welzijn en de gezondheid van iedereen verbeteren. Hun producten zijn dan ook volledig aangepast aan het menselijk lichaam en creëren een aangename akoestische omgeving door geluidsabsorberende materialen te gebruiken.

Met kantoormeubelen van Kinnarps help je niet alleen je medewerkers, maar ook mens en milieu. Je helpt bovendien je bedrijf een duurzame onderneming worden. Welke impact heeft Kinnarps al gehad? Lees er alles over in hun duurzaamheidsrapport 2018! Vragen over kantoormeubilair van KInnarps? Stel ze via het formulier hieronder!

Lees ook:

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven