LINDNER_Leaderboard.gif

Kennisplatform Pack It Better voor al je vragen rond duurzaam verpakken

Wil jij ook graag jouw verpakkingen duurzamer maken maar weet je niet goed waar te beginnen? Het nieuwe kennisplatform Pack It Better helpt je op weg.

Duurzaam verpakken? Help!

Informatie rond duurzame verpakkingen was tot vandaag enkel verspreid te vinden. Er zijn enorm veel innovaties en nieuwe tools, en daarbovenop verandert de wetgeving snel. Dit maakt het voor zowel bedrijven die goederen verpakken als verpakkingsproducenten niet makkelijk om actie te ondernemen.

Om al die bedrijven die wel willen, maar niet goed weten hoé ze hun verpakkingen duurzamer moeten maken, hebben Valipac en Fost Plus het kennisplatform Pack it Better gelanceerd. Dit doen ze samen met verschillende expertisecentra en de steun van sectorfederaties Fevia, Detic en Comeos.

Eindelijk duidelijkheid voor al die bedrijven van goede wil!

Kennisplatform Pack it Better verzamelt alle info op één plek

Francis Huysman en Patrick Laevers, de CEO’s van respectievelijk Valipac en Fost Plus, vertellen:

“Hier verzamelen we alle relevante informatie op één plek en brengen we bedrijven in contact met experten. Zo stimuleren we hen om bij de keuze van hun verpakkingen meer aan de milieu-impact te denken.”

Wat heeft het kennisplatform Pack it Better concreet te bieden:

  • Studies en innovaties van de verschillende kennis- en expertisecentra rondom verpakkingen.
  • Een helder overzicht van de bestaande tools rondom verpakkingsinnovatie.
  • De mogelijkheid om jouw specifieke vragen over je verpakking te stellen aan de juiste experten van Valipac, Fost Plus of de expertisecentra.
  • Inspirerende verhalen van bedrijven.

Zo kan je als bedrijf dat verpakkingen produceert of verpakte producten verkoopt weloverwogen keuzes maken zodat we een stap dichter komen bij het behalen van de ambitieuze recyclagedoelstellingen voor huishoudelijk en bedrijfsmatig verpakkingsafval.

Transitie naar circulaire verpakkingseconomie versnellen

“We spelen al een belangrijke rol als het gaat om ondersteuning van onze klanten bij verpakkingsinnovatie met het oog op recyclage", gaat Francis Huysman verder. "Met dit platform gaan we nog een stap verder, door ook in te zetten op kwalitatieve en kwantitatieve preventie en circulaire toepassingen.”

Samen met Patrick Laevers gaat hij hier nog dieper op in:

“Herbruikbare, recycleerbare verpakkingen of verpakkingen die gemaakt zijn van gerecycleerde materialen zijn de toekomst. Door bedrijven te helpen om hierin meteen de juiste keuzes te maken, willen we deze circulaire transitie versnellen. Zo groeien we samen naar een circulaire verpakkingseconomie voor zowel huishoudelijke als bedrijfsmatige verpakkingen.”


Wie zijn Valipac en Fost Plus?

Valipac

Valipac is het Belgische kenniscentrum op vlak van bedrijfsmatig verpakkingsafval. Het werd in 1997, op initiatief van het Belgische bedrijfsleven, in het leven geroepen om een collectief antwoord te bieden op de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor bedrijfsmatige verpakkingen. Valipac verzamelt en analyseert betrouwbare data over het sorteren en recycleren van bedrijfsafval. Samen met sectorfederaties en afvalophalers stimuleert het bedrijven om meer en beter te sorteren.

Daarnaast werkt het aan innovatieve projecten om verpakkingsafval om te zetten naar nieuwe grondstoffen met meer toepassingen in Europa. Het doel? Een volledig circulaire economie voor bedrijfsverpakkingen. Hiermee is Valipac een wereldwijd unieke organisatie met een grote voortrekkersrol binnen Europa.

Fost Plus

Ook Fost Plus werd onder impuls van het bedrijfsleven opgericht en is actief in de 3 gewesten. Fost Plus vzw staat sinds 1994 in voor de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België. Dankzij een efficiënte inzameling van glas, papier-karton en PMD recycleren ze jaarlijks meer dan 90% van de huishoudelijke verpakkingen op de markt. Dit dankzij een nauwe samenwerking met alle betrokken partijen: bedrijven, federaties, overheden, gemeenten en intercommunales, ophaal-, sorteer- en recyclagebedrijven, én de burgers.

Heb jij een concrete vraag over jouw verpakkingen? Stel ze aan de experten van Valipac op het kennisplatform Pack it Better of via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Valipac

Meer weten?

Valipac

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Valipac
  • Koningin Astridlaan 59 a
    1780 Wemmel
  • +32 (0)2 456 83 10

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials