Bedrijfsovername CSP Engineering: de juiste man op de juiste plaats

Bij een bedrijfsovername loont het om de tijd te kunnen nemen. Dit was zeker ook het geval bij CSP Engineering. Omdat de tijd er was om alle opties goed te bekijken, konden ze overtuigd kiezen voor de beste piste.

Bedrijfsovername zonder druk of stress

Jan Peeters en zijn echtgenote Frieda Wens wisten al lange tijd dat hun zoon hun machinebouwbedrijf CSP Engineering in Dessel niet zou gaan leiden. Ze hadden dus gelukkig jarenlang de tijd om hun opties te bekijken. Sowieso ga je niet over 1 nacht ijs om het bedrijf te verkopen waar je jarenlang al je energie hebt ingestoken. Zo ging het dus ook voor de bedrijfsovername van CSP Engineering, een bedrijf dat technologie ontwikkelt en machines bouwt voor de productie van houten vloeren. Dat de zaak in Dessel werd voorgezet met behoud van het personeel was voor Jan en Frieda enorm belangrijk.

“De oplossing die nu uit de bus is gekomen, stond niet in de sterren geschreven. We hadden bijvoorbeeld ook de technologie kunnen verzilveren, maar dat zou wellicht bij een buitenlandse partij zijn. Maar dan weet je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat het bedrijf een paar jaar later niet meer de onderneming zou zijn die wij hebben uitgebouwd – met een team van tien medewerkers. Hooguit zou hier nog een magazijn zijn, of wat regionale support.”

Een bedrijfsovername bleek het ideale scenario

Via Dealmakers kwamen Jan en Frieda in contact met Geert Van Loocke. Hij bleek de perfecte kandidaat voor de bedrijfsovername. Hij had de nodige ervaring in de machinebouw en koos overtuigd voor het overnemen van een bestaand bedrijf:

“Het is geen evidentie om in deze sector iets vanaf nul op te bouwen. Om niet te blijven ‘hangen’ in machineonderhoud, heb je al snel vijf knappe koppen met veel knowhow nodig. Toen ik op de site van Dealmakers een cryptische omschrijving zag van ‘een over te nemen onderneming’, dacht ik: dat zou CSP wel eens kunnen zijn. Wat dus ook klopte.”

In maart 2021 was er een eerste contact, alle partijen hadden er een goed gevoel bij en eind 2021 werd de deal al gesloten.

Een duidelijke aanpak en stappenplan

Geert was heel tevreden over het hele overnametraject dat door Dealmakers, onder leiding van Anthony Hernaut, in goede banen werd geleid. De duidelijke aanpak van de bedrijfsovername en het concreet stappenplan vielen bij hem zeker in de smaak. Ook de ondersteuning van Dealmakers in de financiële structurering en bancaire aspect met een vendor loan was voor hem een heel sterk punt.

Jan en Frieda blijven Geert helpen met alle aspecten van de business. De vendor loan bekijken zij niet als stok achter de deur:

“Voor ons is de vendor loan niet meer, maar ook niet minder dan een bouwsteen in een financieel plan. Het is veel belangrijker voor ons om te weten dat Geert de juiste man op de juiste plaats is. Samen vooruit: dáár gaat onze energie naartoe.”

Wil jij ook de deskundige begeleiding van de experts van Dealmakers bij je bedrijfsovername? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Dealmakers

Meer weten?

Logo Dealmakers

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Dealmakers

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials