Sluit je boekjaar af zonder onbetaalde facturen

Finance

Veel kmo’s sluiten op 31 december het boekjaar af. Vervelend als je dan nog met onbetaalde facturen zit in de boekhouding. Er bestaan uiteenlopende procedures om de verschuldigde bedragen te innen. Aan sommige hangt een stevig prijskaartje vast. Andere nemen veel tijd in beslag. Als je snel, voordelig en 100% juridisch B2B-facturen wil innen, moet je vooral verder lezen.

Onbetaalde facturen: elke bedrijfsleider krijgt er vroeg of laat mee te maken. Vaak vormen ze het begin van een lange lijdensweg. Rappels sturen, een aangetekend schrijven, soms pijnlijke telefoontjes die leiden tot afspraken, waar de klant zich vervolgens niet aan houdt. En uiteindelijk een advocaat inhuren. Kortom, een tijdrovende en kostelijke procedure. En dan hebben we het nog niet over de stress en het feit dat je bij een onbetaalde factuur een pak extra omzet moet draaien om het verlies goed te maken.

Dirk Dewulf, General Manager Unpaid


Tienmaal sneller dan een klassieke procedure

“Vroeger moest je voor onbetaalde facturen altijd langs de rechtbank gaan. Na een wetsaanpassing kunnen wij nu, als het gaat om een onbetwiste factuur, zonder proces een vonnis krijgen en de betaling afdwingen. Die regeling vormde de aanleiding om Unpaid op te richten,” vertelt General Manager van Unpaid, Dirk Dewulf. Hij zag, samen met zijn vennoot Jeroen Deman, de mogelijkheden van een innovatief digitaal platform, ontwikkeld door advocaten, gerechtsdeurwaarders en IT-experts. Een initiatief van en voor ondernemers, dat een eenvoudige, efficiënte en vooral snelle inning van niet-geprotesteerde onbetaalde facturen mogelijk maakt. “Wij laten geen tijd verloren gaan met het sturen van mailberichten of brievenpost. We schakelen onmiddellijk een deurwaarder in, die binnen de vijf dagen een aanmaning aflevert. Na gemiddeld 38 dagen staat het geld op de rekening van de klant.”

Dirk Dewulf: bij het afsluiten van het boekjaar is het nog belangrijker om het aantal onbetaalde facturen zo beperkt mogelijk te houden.

Je ontvangt het integrale factuurbedrag

Je kunt in alle vrijheid een beroep doen op Unpaid. Geen exclusiviteit, geen abonnement, geen minimumbedragen en geen geen minimumaantal. Schakel je de experts in voor bepaalde dossiers en een advocaat om andere wanbetalers te benaderen? Dat kan! Bovendien biedt Unpaid een voordelige formule. Je betaalt een voorschot, dat wordt berekend op basis van de waarde van de vordering. “Dat voorschot krijg je terug, samen met het integrale factuurbedrag. Onze vergoeding bestaat uit het schadebeding en de eventuele verwijlintresten. We sturen jou een voldane factuur voor dit bedrag, zodat je de ook nog eens 21% btw recupereert.” En wat als het openstaande bedrag ondanks een positief solvabiliteitsonderzoek niet kan geïnd worden? “Ook in dat geval betaal je als klant nooit meer dan het voorschot,” aldus Dirk.

Elke claim is het innen waard

Je hebt prestaties geleverd voor elke factuur. Je hebt dus hoe dan ook recht op betaling, ongeacht of het nu om een groot of klein bedrag gaat. Het voordeel van de Unpaid-procedure is dat ze altijd de moeite loont, ook voor beperkte claims. “Behalve voordelig en efficiënt is onze aanpak 100% juridisch waterdicht. Ze werd ontwikkeld door ervaren advocaten en gerechtsdeurwaarders. Deze professionals volgen ook jouw dossier op.” Aanvragen kan je eenvoudig online indienen. Ruim 1650 bedrijven schakelden Unpaid in om onbetaalde facturen te vorderen, en in 75 tot 80% van de dossiers was het resultaat positief.

Wil je nog onbetaalde facturen vorderen voor de afsluiting van het boekjaar? Neem dan zeker contact op met ons voor een snelle en voordelige procedure.

Het Unpaid-team

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials