anr-banner.gif

Eenvoudig processen automatiseren en apps bouwen: het kan!

IT

Heb je als bedrijf een Microsoft 365 licentie? In dit platform zitten volgens Simon Geers, zaakvoerder van Hub.Co, nog heel wat verborgen schatten. Een voorbeeld is het Microsoft Power Platform, waarmee processen automatiseren en apps bouwen eenvoudig wordt.

Het kan veel efficiënter

“Veel kmo’s weten niet dat ze ook gebruik kunnen maken van het Microsoft Power Platform,” weet Simon Geers, zaakvoerder bij Hub.Co. “Nochtans zitten deze applicaties gewoon mee de Microsoft 365 licentie. Power Automate is bij uitstek geschikt om (papieren) processen te automatiseren en digitaliseren. Ik vergelijk deze tool graag met een Legodoos waar je een mooi Legokasteel mee kan bouwen. En met Power Apps maak je krachtige en intuïtieve apps die je kan gebruiken op computer, tablet of smartphone, waar je medewerkers ze ook nodig hebben.”

Hub.Co to the rescue

Het team van Hub.Co analyseert en ontwikkelt deze toepassingen en zorgt na een testperiode samen met de klant voor de implementatie en support. Een volledige begeleiding van a tot z. Met deze extra. Simon: “We leggen in onze samenwerking nadruk op coaching en begeleiding van de medewerkers in de organisatie. Zonder hen zal je nieuwe geautomatiseerde en gedigitaliseerde aanpak niet werken. En omdat het een continu proces is, is het creëren van een mindset voor continue verandering belangrijk, want het blijft zelden bij één IT-automatisatieproject of één verandering.”

Met het Power Platform bouwde Hub.Co bijvoorbeeld een volledige automatische applicatie die alle inkomende facturen scant en uitleest, de betalingen automatisch regelt en de info regelrecht doorstuurt naar het boekhoudpakket. Het gevolg: geen menselijke interventies meer, besparingen in loonkosten, en ook efficiënter en foutlozer werken. Het bedrijf uit Borgloon realiseerde al verschillende mooie cases.

“Deze oplossingen zijn mogelijk voor alle bedrijfsprocessen, van facturatie, tot hr en supply chain. De enige limiet is je verbeelding,” vindt Simon. “Zo hielpen we recent een consultancybedrijf aan een eenvoudige timesheet app, waar de consultants onderweg hun timesheets doorgeven en de data geconsolideerd gekoppeld worden aan het facturatie- en boekhoudsysteem.”

Ten slotte, integraties met CRM-systemen zoals Teamleader zijn mogelijk. Data kunnen in beide richtingen doorstromen. Simon: “En dan te weten dat deze optimalisaties gebouwd kunnen worden met eenvoudige tools die de kmo’s al hebben, maar het nog niet beseffen.”

Graag een kennismakingsgesprek? Dat boek je rechtstreeks in bij Marlyse Schuermans

anr-banner-400x300-v3.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials