anr-banner.gif

Industriële printers: waarom stijgt de vraag zo sterk?

De investeringen in betrouwbare industriële printers voor grote afdrukvolumes zijn de laatste twee jaar stevig gestegen. Ligt het aan de sterke groei in de e-commerce volumes? De snellere leveringsverwachtingen bij de consument? Of zijn er nog andere trends die spelen?

Uit onderzoek blijkt dat de vraag naar deze specifieke oplossingen vooral groot is bij bedrijven in de industrie, verwerkende industrie en transport/logistiek. Hier ontdek je de vijf belangrijkste factoren die bijdragen aan de stijging van de vraag naar industriële labelprinters:

1. Grotere nood aan barcode-etikettering

De Covid-19 pandemie leidde tot een sterke stijging van de online handel in zowat alle soorten producten. Noodgedwongen schakelden bedrijven tijdens de gezondheidscrisis over op online orderbeheer. Voorraden inventariseren, productbewegingen door de toeleveringsketen volgen en traceerbaarheid van de laatste kilometers vergemakkelijken, is nu essentieel. Industriële printers worden ingezet bij verzending en ontvangst, voorraad- en activabeheer, en picking- en paklijsten in het magazijn.

2. Industriële labelprinters blijven dé oplossing bij uitstek in de industriële toeleveringsketens

Productie- en distributietoepassingen voor hoge volumes blijven bijna uitsluitend vertrouwen op industriële printers. Deze machines vervaardigen duurzame en sterke labels die intact blijven. De kwaliteit van de etiketten is zeer belangrijk, omdat de kosten van terugboekingen en boetes door de onleesbaarheid van barcode-etiketten hoog oplopen. Omdat datarijke barcodes altijd maar gebruikelijker worden, is de afdrukkwaliteit van groter belang. Een tweede reden van de populariteit van deze toestellen is de lange levensduur door de robuuste behuizing die beschermt tegen stof, vuil en ruwe behandeling.

3. Industriële printers zijn ook relevant in de detailhandel

Ook detailhandelaars hebben meer nood aan etiketteringsprocessen door hun nieuwe omnichannel-strategieën. De etikettering van pakketten en pallets, de direct-store-delivery, de oprichting van micro-fulfillment centra en buy online pick-up in store opties zullen de vraag naar industriële labelprinters verder stimuleren. Zowel in de winkels als in de magazijnen.

4. Stijgende vraag naar industriële printers door (wettelijke) vereisten

Door de voortdurend veranderende (wettelijke) vereisten van klanten, overheden en industrieën, zullen bedrijven hun traceerbaarheidsinitiatieven blijven verbeteren om te voldoen aan die vereisten. Ook dit stimuleert de verdere groei in de vraag naar industriële labelprinters.

5. Middensegment opties openen de markt

Leveranciers van industriële printers breiden hun productlijnen voor industrieel printen uit en bieden nu ook middensegment opties aan. Hierdoor wordt deze investering mogelijk voor een groter aantal bedrijven en zelfs een breder segment van de bevolking.

Industriële labelprinters en automatisatie

In de huidige dynamische productie- en toeleveringsketen vergroten statische gegevenslabels gelinkt aan statische databases en/of etiketsjablonen sterk de kans op fouten. Bedrijven focussen daarom op de automatisering van etikettering via een integratie met hun bedrijfsapplicatiesystemen. Het is dé manier om meer inzicht te krijgen in de productbewegingen doorheen de toeleveringsketen. En ook om te voldoen aan de traceerbaarheidsnormen die altijd maar strenger worden.

Door de lange levensduur van industriële printers, die vaak meer dan zes jaar is, ontstaat ook de behoefte aan dienstverlening tijdens deze levenscyclus. Dat is inclusief het beheer op afstand en monitoringtools. Dit is een absolute vereiste bij de productkeuze en investering.

Meer informatie over het aanbod industriële labelprinters van Brother vind je hier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Brother

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Brother

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials