leaderboard Desk Solutions 980w120.png

Hoe medewerkers sensibiliseren rond cyber security?

IT-diensten & Beheer

Met de Cyber Security Kit kunnen kmo’s zich wapenen tegen de alsmaar toenemende cybercriminaliteit en cyberfraude.

Hoe pak je een cyber security sensibiliseringscampagne aan?

De Cyber Security Coalitie en het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) stelden een kit samen om ondernemers en hun werknemers bewust te maken van het gevaar dat schuilt in een cyberaanval, virus, malware, enz.

Cyber Security Kit

De kit kan je hier downloaden en behandelt vier thema’s:

  • Hoe maak je paswoorden sterker?
  • Hoe herken je phishing e-mails?
  • Hoe wapen je je tegen sociale engineering? Social engineering is een techniek waarbij internetcriminelen de zwakste schakel (de mens) gebruiken om vertrouwelijke informatie te ontfutselen, om zodoende toegang te krijgen tot systemen met alle gevolgen van dien.
  • Hoe behandelen je medewerkers de persoonlijke gegevens van je klanten?

Voor elk van deze thema’s vind je in de kit een roadbook, planning en een aantal praktische hulpmiddelen: een voorbeeld e-mail om intern te verspreiden, een korte powerpoint presentatie, een affiche en screensaver.

Hoe een cyberaanval of cyberfraude voorkomen?

Ondernemers moeten de gepaste maatregelen voorzien zodat ze niet het slachtoffer worden van een cyberaanval of cyberfraude. De Cyber Security Kit is een hulpmiddel om iedereen in het bedrijf bewust te maken van mogelijke cyberaanvallen. Want bij elk incident zijn de potentiële financiële gevolgen en de imagoschade behoorlijk groot. Een aanval kan zelfs het einde van een onderneming betekenen.

banner Aurelium.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven