anr-banner.gif

Managed Print Services: eenvoudig en efficiënt printbeheer

Als kmo-bedrijfsleider behoort het installeren, onderhouden en updaten niet meteen tot je corebusiness. Maar wat als niemand in jouw team de nodige expertise heeft? Dan kan je opteren voor Managed Print Services (kortweg MPS). Dergelijke printbeheerprogramma’s dragen bij aan de efficiëntie, productiviteit en informatiebeveiliging van je print-, scan en kopieeropdrachten. En aan je gemoedsrust!

Sommige spelers op de markt bieden oplossingen aan waarbij je een printer huurt en je regelmatig de nodige inkt en toner aangeleverd krijgt. Managed Print Services gaan evenwel verder. Veel verder. Je kan de diensten om te beginnen naadloos afstemmen op je reële verbruik en behoeften. De kostenbesparing en efficiëntiewinst schuilt dan weer in het monitoren van het verbruik en het vervangen van verbruiksartikelen. Via een eenvoudig webportaal verkrijg je inzicht en controle. Ook mooi meegenomen: je betaalt enkel voor wat je daadwerkelijk print, zonder een minimum aantal afdrukken.

Hoe werken Managed Print Services kostenbesparend?

Het is een goed idee om aanvankelijk een grondige audit te laten uitvoeren van je hardware. Als je kmo meer apparaten bezit dan nodig, zorgt dat voor meer onderhouds- en energiekosten. Ook regelmatige evaluaties blijken nuttig. Printexperts kunnen bijvoorbeeld je werkelijke kosten berekenen en aangeven waar en hoe je kan besparen. Doorgaans sluiten Managed Print Services alle printers, scanner en kopieerapparaten aan op een enkel monitoringsysteem. De voordelen? De levering van cartridges en de herstellingen gebeuren op het juiste moment, zodat de kwaliteit van de afdrukken gegarandeerd blijft en je vermijdt ongebruikte voorraden.

Hoe stimuleren Managed Print Services de productiviteit en efficiëntie?

De printaudit bepaalt de huidige en toekomstige behoeften binnen je kmo. Op basis daarvan beveelt de MPS-provider een programma op maat voor elke afdeling. Zo kan je de processen stroomlijnen en de operationele workflows verbeteren. Overweeg zeker ook om personeelstraining te voorzien, zodat je medewerkers snel en efficiënt aan de slag gaan met nieuwe hardware en workflows. Performante Managed Print Services helpen bovendien bij het optimaliseren van werkprocessen. Je verkrijgt technologisch advies en strategische ondersteuning van experts, zodat je altijd het maximum haalt uit je printservice tegen de beste prijs.

Wat betekent MPS voor mijn MVO?

Ook voor kmo’s speelt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een steeds grotere rol. MVO draagt bij aan je bedrijfsimago en aantrekkelijkheid als werkgever, en steeds meer klanten hechten waarde aan duurzame en ethische bedrijfspraktijken. Minder papier, elektriciteit en cartridges gebruiken maakt deel uit van een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Met behulp van het monitoringsysteem binnen je Managed Print Services kan je het printgebruik in je kmo beheren en je ecologische voetafdruk onder controle houden. De geleverde inspanningen om papier te besparen komen terug in je maatschappelijk verslag.

De Managed Print Services van Brother maken het beheer van de printprocessen binnen je kmo eenvoudig en transparant. Zonder verborgen kosten of langlopende verplichtingen. Verneem je er graag meer over? Aarzel niet om ons te contacteren. Of stel je vraag via het formulier hieronder.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Brother

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Brother

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials