20200701-Desk-solutions.gif
Showroom Dekoratief

“Dankzij Salesmate werken onze verkopers veel efficiënter”

Een goede, efficiënte verkoop kan alleen met de juiste bedrijfssoftware. Zo weet ook Dekoratief, een groothandel in sfeerartikelen die sterke uitdagingen ondervond bij hun verkoop. Toch wisten ze dit veranderen. Met gespecialiseerde software stomen ze zich klaar voor de toekomst.

Een moeizaam verkoopproces

Dekoratief biedt sfeerartikelen aan vakhandels aan. Dit vertalen ze naar volledig uitgewerkte thema’s, gaande van decoratie tot bijpassend etalagemateriaal, luxedozen, manden, linten en zoveel meer.

Als familiebedrijf, waar intussen al de 3de generatie actief is, staan ze voor vernieuwing, innovatie en vooruitgang.

Toch ondervonden ze de voorbije jaren enkele sterke verkoopuitdagingen. Het verkoopproces liep niet vlot genoeg, er ging kostbare tijd en accuraatheid verloren door het manueel opschrijven en inputten van orders, er was een zekere foutenlast (die meeging t.e.m. de levering van foute items), …

Danny Verhelst (zaakvoerder Dekoratief): “Na de input van de orders op vakbeurzen kwamen we bovendien vaak tot de vaststelling dat we veel energie verloren hadden in de verkoop van items die niet meer leverbaar waren.”

De oplossing: linken met het ERP-systeem

Om deze uitdaging aan te pakken gingen ze te rade bij Desk Solutions, een specialist in aangepaste bedrijfssoftware. De oplossing was duidelijk: er moest een rechtstreekse link komen met het ERP-systeem. Samen werden de noden gedefinieerd, waarna Desk Solutions voor hen Salesmate ontwikkelde: een applicatie die hun verkopers kunnen gebruiken in de showroom, op beurzen en tijdens de verkoop op de baan.

Dankzij Salesmate verloopt de verkoop vandaag veel efficiënter. Klantgebonden gegevens en voorraden kunnen worden geraadpleegd, stocks worden live geüpdatet en het scansysteem zorgt ervoor dat medewerkers zich ten volle op de verkoop kunnen concentreren (zonder alle administratieve rompslomp).

Danny Verhelst: “We kunnen best stellen dat de Salesmate een schot in de roos is. We zouden niet meer zonder kunnen en gebruiken het op dagelijkse basis.”

“Een firma zonder ERP is als een café zonder bier”

Niet alleen werd Salesmate ontwikkeld, ook kozen ze voor een nieuw overkoepelend ERP-systeem: SAP Business One. Zowel Salesmate als hun webshop kunnen vandaag optimaal functioneren dankzij de real-time gegevens die SAP aanreikt.

Danny Verhelst: “SAP betekent voor Dekoratief een uiterst handig platform voor een vlotte registratie en consultatie van allerlei gegevens. Het is een plaats waar heel wat data snel terug te vinden zijn en vlot alle nodige documenten gegenereerd en opgevraagd kunnen worden.”

Wil je meer info? Stel dan je vraag via onderstaand formulier.

Lees ook:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Desk Solutions

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Desk Solutions Harelbeke
  • Desk Solutions Lier

Ook interessant

Interessante bedrijven