anr-banner.gif

Sonal levert maritieme radiocommunicatie via RoIP voor haven Antwerpen

Telecomspecialist Sonal is al verschillende jaren partner van de haven van Antwerpen voor maritieme communicatiesystemen via RoIP. Voor deze communicatiesystemen maakt het bedrijf gebruik van de technologie van Omnitronics, wereldleider in radiocommunicatie en dispatch communicatiesystemen.

Jarenlange ervaring met RoIP

Telecommunicatiespecialist Sonal beschikt over vele jaren ervaring en expertise binnen het domein van RoIP (Radio Over Internet Protocol). Deze toepassing staat toe om radionetwerken die in principe niet met elkaar kunnen communiceren, toch eenvoudig op elkaar af te stemmen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld analoge en digitale systemen naadloos en eenvoudig op elkaar aansluiten.

Dit protocol biedt nog meer voordelen: er zijn tal van uitbreidingsmogelijkheden, er is minder kwaliteitsverlies tussen de antenne en de zender, en het vereist een stuk minder bekabeling.

Een samenwerking met de haven van Antwerpen

Al in 2006 kreeg Sonal de vraag van het havenbedrijf om een systeem te leveren waarbij verschillende operatoren diverse basisstations voor zowel maritieme kanalen als privékanalen voor sleepdiensten konden bedienen. Omdat de haven van Antwerpen één van de drukste havens van Europa is, rolde RoIP al snel als de meest geschikte oplossing uit de bus.

Na een uitgebreide markstudie klopte Sonal aan bij Omnitronics voor een RoIP op maat van de haven van Antwerpen. Zo gebeurt het beheer van de radiocommunicatie van al deze diverse kanalen in de haven voortaan via één centraal punt.

Omnitronics RoIP in de haven van Antwerpen

Maritieme communicatie, met name de communicatie tussen schepen, verloopt vaak nog op een analoge manier. Het Omnitronics Radio Dispatch Management Systeem is ontworpen om de nieuwe generatie digitale communicatieapparatuur geschikt te maken voor het verwerken van analoge signalen.

Binnen de haven van Antwerpen maken de medewerkers vaak gebruik van verschillende radiocommunicatiekanalen, zoals zoals sleepkanalen en privékanalen. Dankzij dit RoIP systeem kan er in de haven voortdurend efficiënt en vlot contact gemaakt worden tussen deze kanalen onderling. Dit is essentieel voor het communiceren en coördineren van alle bewegingen in een havengebied, zoals de aankomst en het vertrek van schepen, sluisverkeer, sleeptaken, communicatie rond ligplaats, laden en lossen bij havenbedrijven, communicatie met de wal, enzovoort.

Centraal radiocommunicatie systeem

Met de hulp van Sonal en Omnitronics breidde de haven van Antwerpen twee van hun Omnitronics DX-64 Radio Management Systemen uit naar een centraal DX-Altus Dispatch Management systeem. Zo kunnen meer dan 160 kanalen centraal worden beheerd. Bovendien kunnen de operators de radiocommunicatie ook op afstand beheren, bijvoorbeeld van thuis uit, met behulp van het RediTALK-Flex Dispatch systeem.

Meer weten over maritieme radiocommunicatie? Vraag hier een demo of offerte of neem contact op via onderstaand formulier.

Lees ook:

Radiocommunicatie, een kwestie van veiligheid

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Sonal

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Sonal
  • Antwerpsestraat 145
    2640 Mortsel
  • 03 448 08 48

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials