Versie 3 B-Close.gif

Duurzaamheid bij DACHSER: daar wordt dagelijks aan gewerkt

Duurzaamheid is vandaag een belangrijk thema, ook in de bedrijfswereld. Bij DACHSER hechten ze veel belang aan duurzaamheid. Ze brengen dit elke dag in de praktijk en dit op verschillende manieren.

De strategie rond duurzaamheid bij DACHSER

De uitstoot van broeikasgassen beperken in overeenstemming met de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie en andere landen en met de tweegradendoelstelling van de Overeenkomst van Parijs. Daar werkt DACHSER elke dag aan. Duurzaamheid bij DACHSER wordt vertaald in het werken aan efficiënte logistieke processen, het besparen van energie en innoveren wat technologie betreft. Hun klimaatbeschermingsstrategie wordt gesteund door de werknemers en ook klanten en partners met wie ze samenwerken.

Efficiëntie verhogen

Het streven bij DACHSER? De uitstoot van CO2 en broeikasgassen verlagen. En dit zowel bij de regionale en lange afstandstransporten als bij de 400 wereldwijde vestigingen. En dit doen ze door te blijven sleutelen aan de efficiëntie:

  • Efficiëntere processen

Maatregelen zoals het gebruik van digitale optimalisatietools of meer gebruik maken van megatrailers zorgen voor een hogere procesefficiëntie.

  • Hogere energie-efficiëntie

Ook wat energiegebruik betreft, blijft DACHSER optimaliseren. Sinds 1 januari 2022 maakt DACHSER wereldwijd gebruik van 100% groene stroom. Daarnaast zal de hoeveelheid groene elektriciteit die het bedrijf zelf opwekt verviervoudigen door middel van zonnepanelen.

DACHSER blijft innoveren

Wat aandrijflijnen en brandstof betreft, blijft DACHSER niet stilstaan. Batterij-elektrische aandrijvingen worden volop getest om ook naast de Emission-Free Delivery ingezet te worden. Ook kijken ze naar brandstofcelvrachtwagens en groene waterstof.

Om te blijven werken aan duurzaamheid bij DACHSER wordt er samengewerkt met andere partijen. Als lid van de Duitse Waterstof- en brandstofcel Vereniging (DWV) werkt DACHSER samen met de RWTH Aachen Universiteit, de Kempten Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen en fabrikanten van bedrijfsvoertuigen zoals Daimler Trucks aan het ontwikkelen van waterstoftechnologie.

Duurzaamheid bij DACHSER gaat nog verder

DACHSER werkt al meer dan tien jaar samen met kinderhulporganisatie Terre des Hommes. Zij steunen projecten in Brazilië, India, Nepal en Namibië. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar de bescherming van natuurlijke hulpbronnen om zo de negatieve gevolgen van de opwarming van de aarde - die ontwikkelingslanden eens zo hard treffen - tegen te gaan. Duurzaamheid bij DACHSER is dus duidelijk een prioriteit die erg ver gaat.

Wil je meer weten over de Belgische activiteiten van DACHSER? Neem dan zeker een kijkje op de website van DACHSER België.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DACHSER

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DACHSER

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials