BCLOSE_Leaderboard.gif
Vinci elektrische cargofietsen

Elektrische cargofietsen: onmisbare elementen voor een vlotte dienstverlening en een groene groei

Partner

Als je vaak medewerkers op de baan hebt, weet je dat zij vandaag de dag voortdurend geconfronteerd met mobiliteits- en parkeerproblemen. Cargofietsen zijn een uitstekend alternatief of een perfecte aanvulling op de bestelwagen. VINCI technicus Luc Wouters zag de voordelen van dit vervoermiddel al snel in en rijdt als één van de eerste technici vlot van klant naar klant door Antwerpen.

LEVV's: alternatieve vervoermiddelen als antwoord op verkeersknopen en parkeerproblemen

VINCI Facilities is een van de topspelers in de markt van Facility Management en Technisch onderhoud. Een van de kerntaken van het bedrijf is het uitvoeren van interventies op locatie. Dit efficiënt laten verlopen in een drukke stadsomgeving werd de afgelopen jaren steeds moeilijker. Door de vele mobiliteitsknopen en autoluwe zones spenderen technici meer tijd op de weg dan effectief in het werkveld. Parkeermogelijkheden worden schaars en door de lage emissiezones (LEZ) mogen niet langer alle bestelwagens de stad in. Daarom zocht VINCI Facilities naar een alternatief vervoermiddel voor zijn technici. Het bedrijf vond dit alternatief in lichte elektrische vrachtvoertuigen, kortweg LEVV’s.

De elektrische cargofiets en VINCI: een perfecte match voor een efficiënte dienstverlening

De oplossing werd voorgesteld door één van de technici van VINCI Facilities, Luc Wouters. Luc werkt als elektricien, woont in Berchem en moet dus vaak naar klanten in de stad. Hij mocht als eerste de fiets een week lang in gebruik nemen en was meteen verkocht.

Luc Wouters: “Met mijn cargofiets verliepen de interventies verrassend vlotter. In het centrum ben ik veel sneller dan eender welke auto. In steden is er dan ook niet veel nodig om urenlang in de file te staan. Enkel voor grote werken neem ik nog een bestelwagen, maar ik ben volledig verknocht aan mijn nieuwe cargofiets”.

Het was Ward Beniest, Business Unit Manager van VINCI Facilities die samen met Luc zocht naar een oplossing. Hij is dan ook overtuigd van de voordelen van dit vervoermiddel. “Onze klanten zijn erg blij met de snellere service. Voor de stadsbewoner is het ook positief, gezien er zo minder wagens rondrijden. Het is een win-win”,  vertelt hij.

De voordelen van een cargofiets op een rijtje

Het type cargofiets waar VINCI Facilities voor kiest, is een elektrisch aangedreven bakfiets waarop de bestuurder vooraan plaatsneemt. Achteraan is een grote laadruimte voorzien waarin plaats is voor het werkmateriaal zoals gereedschapskoffers. Dit vervoermiddel biedt verschillende voordelen voor de technici.

  • Technici rijden op het fietspad waar geen fileleed is. Dit zorgt voor een grote tijdswinst.
  • Geen parkeerplaats zoeken. Ook hier besparen de medewerkers veel tijd.
  • Geen uitlaatgassen.
  • Fietsen is goed voor de gezondheid.

De cargofiets als een element van groene groei

Het gebruik van elektrische cargofietsen sluit mooi aan bij andere initiatieven van VINCI. “Een van onze drijvende factoren is het inzetten op groene groei en ontwikkeling”, vertelt Ward Beniest. “Zo laten veel werknemers de laatste jaren meer en meer hun auto thuis en schaffen ze een fiets aan. We hebben zelfs de fietsenstalling moeten verdubbelen om tegemoet te komen aan de grote groei van het aantal fietsen. Naar de toekomst toe blijven we deze weg volgen en nodigen we alle technici die enthousiast zijn over deze manier van werken uit om zich aan te sluiten bij een van onze groene en sportieve teams.”

Wil jij ook genieten van een snelle en efficiënte dienstverlening? En wil je daarmee ook bijdragen aan een betere leefomgeving? Contacteer dan snel de specialisten van VINCI Facilities via invulformulier onderaan deze pagina.

Meer weten?

VINCI Facilities

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • VINCI Facilities

Ook interessant

Interessante bedrijven