Leaderboard BB.gif

Antwerp Maritime Week: Anchoring Innovation, Deepening Connections

Marketing & Sales

Plug and Play Maritime, The Beacon, MCA en De Blauwe Cluster slaan de handen in elkaar voor de organisatie van de allereerste Antwerp Maritime Week (AMW) van 11 tot 13 juni. Dit evenement betekent een opmerkelijke stap voorwaarts voor de maritieme en havensector in Antwerpen en België. In het kader van hun langdurig engagement voor de maritieme sector bundelen deze organisaties onder de paraplu van AMW de krachten om samen werk te maken van een groenere, slimmere en veiligere toekomst.

“Technologie evolueert razendsnel. Dat geldt ook voor de oplossingen die deze technologie kan bieden voor complexe uitdagingen waar bedrijven mee kampen. Hoe ga je om met big data, hoe kan AI een meerwaarde bieden voor je beveiligingsprocessen? Tijdens Smart Port Week slaat The Beacon een brug tussen leveranciers van baanbrekende technologieën en bedrijven uit de maritieme, logistieke en industriële sector. Er is hier een enorm arsenaal aan kennis, en het is onze missie om die kennis aan bedrijven door te geven”, verduidelijkt Inés Sylverans, CEO van The Beacon.


“Door samen te werken met andere lokale, maritieme spelers versterken we onze gemeenschappelijke missie: maritieme enthousiastelingen samenbrengen en hen een week lang onderdompelen in grensverleggende innovatie & netwerkopportuniteiten”, aldus Marijn Woudberg, Program Manager bij Plug and Play Maritime.

AMW focust op innovatie, samenwerking en het creëren van kansen voor marktleiders en professionals. Het doel is om internationale bedrijven naar Antwerpen te lokken en de prominente rol van de stad in de wereldwijde maritieme sector te belichten. AMW kan rekenen op de steun van Stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges, en biedt een divers programma met presentaties, panelgesprekken, netwerking en workshops. Deelnemers doen nieuwe inzichten op, smeden hechte banden en maken kennis met innovatieve technologieën die de toekomst van de sector vormgeven.

Ontdek wat Antwerp Maritime Week te bieden heeft:
11-12 juni: Smart Port Week
Registratielink
Locatie: The Beacon, Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

Smart Port Week, een eerbetoon aan maritieme innovatie en geschiedenis in Antwerpen, biedt alle aanwezigen een unieke kans om baanbrekende technologieën te ontdekken, nieuwe inzichten op te doen en boeiende rondleidingen te volgen. Centraal daarbij staat het smeden van waardevolle banden binnen de maritieme gemeenschap. Er is een enorm arsenaal aan kennis aanwezig in Antwerpen, en het is onze missie om die kennis aan bedrijven door te geven.

Als onderdeel van Antwerp Maritime Week staat Smart Port Week echter niet alleen stil bij het rijke maritieme verleden van de stad, maar blikt ook vooruit naar de toekomst. Keynote speakers van bedrijven zoals Port of Antwerp-Bruges, Rantzee, Antwerp Maritime Academy, MCA en De Blauwe Cluster delen hun visie op onderwerpen zoals dataruimtes voor de maritieme sector, havenveiligheid en autonome scheepvaart. Of je nu professioneel actief bent in de sector of gewoon interesse hebt in maritieme innovatie, Smart Port Week belooft voor ieder wat wils.

13 juni: Plug and Play Maritime EXPO Day
Registratielink
Locatie: A Room With A Zoo, Koningin Astridplein 20, 2018 Antwerpen


Op de EXPO Day viert Plug and Play Maritime samen met haar partners CMB.TECH, MCA, DXC Technology, Euronav, Port of Antwerp-Bruges, Port of Gothenburg, Stad Antwerpen, Mitsubishi Corporation, IINO Lines en Elia Group opnieuw een jaar van nauwe samenwerking en het belang van open innovatie in de maritieme sector. Plug and Play presenteert de innovatieprojecten van zijn partners en nodigt hiervoor meer dan 500 internationale stakeholders uit. Bovendien zullen toonaangevende bedrijven uit de sector het woord nemen, met als speciale gast de heer Jan Jambon, de minister-president van Vlaanderen. Hij zal het podium betreden om een openingstoespraak te houden en het evenement af te trappen, wat het belang van deze cruciale industrie voor de regio aantoont.

Op EXPO Day zullen de meest innovatieve technologiebedrijven aanwezig zijn, waaronder de negen start-ups die het afgelopen jaar in het acceleratieprogramma van Plug and Play met partners hebben samengewerkt. Het gaat hierbij om Archetype AI (VS), Atlas Metrics (DE), AtomBeam Technologies (VS), Breeze Technologies (DE), Cintoo (FR), Circularise (NL), Greywing (SG), Groke Technologies (FI) en Seabound (VK). Naast hun pitches op het podium zullen ze hun pilootprojecten voorstellen en op de tech fair aanwezig zijn voor verdere gesprekken. Net als vorig jaar werden deze bedrijven nauwkeurig geselecteerd uit meer dan 80.000 vooraf geselecteerde start-ups binnen het netwerk van Plug and Play. Daarbij werd vooral gekeken naar de technologische en zakelijke noden van de partners.

Plug and Play Maritime is een in Antwerpen gevestigde innovatie-accelerator die inzet op samenwerking tussen start-ups en gevestigde bedrijven om tot een groenere, slimmere en veiligere maritieme industrie te komen. Het platform brengt nieuwe technologieën en ondernemers naar de regio en versnelt technologische en zakelijke ontwikkeling samen met haar partners. Dit jaar hebben onze partners vooral uitdagingen aangepakt rond elektrificatie van havens, het gebruik van ammoniak en emissiemonitoring in havens. We brengen het hele innovatie-ecosysteem samen en delen de nieuwste trends, inzichten en ideeën om de transformatie van de sector te stimuleren!

June 13: Blue Innovation Awards
Registratielink
Locatie: A Room With A Zoo, Koningin Astridplein 20, 2018 Antwerpen

Vlaanderen is een leider op vlak van O&O en innovatie in Europa en daarbuiten. Dit geldt in het bijzonder voor de duurzame blauwe economie, die alle economische activiteiten omvat die verband houden met oceanen, zeeën en kusten. De Blue Innovation Awards zijn een initiatief van De Blauwe Cluster om veelbelovende Vlaamse projecten, producten en diensten binnen deze snelgroeiende sector in de kijker te zetten. Dit jaar zijn er drie categorieën: Blue Innovation Wave (voor kmo's); Corporate Blue Innovation Wave (voor grote bedrijven); en Blue Innovation Swell (voor samenwerkingsinitiatieven). Nadat de winnaars in deze categorieën bekend zijn gemaakt, kan het publiek stemmen op de Inspirational Blue Wave (publieksprijs). Breng samen met ons hulde aan deze hoogtepunten van Vlaamse innovatie en laat je inspireren!

De week wordt afgesloten met een besloten netwerkevenement voor de maritieme industrie (enkel op uitnodiging).

Bezoek AMW en beleef maritieme innovatie vanaf de eerste rij! Meer info:
https://www.plugandplaytechcenter.com/events/antwerp-maritime-week/

Rectangle banner.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials