Leaderboard BB.gif

Relatiegeschenken: een industrie zonder einde

Marketing & Sales

Relatiegeschenken, het blijft een interessant onderwerp. De tijd dat je als bedrijf alleen een paar sleutelhangers liet bedrukken is voorbij. De industrie is continu in beweging en komt elke keer weer met iets nieuws. Laten we eens kijken naar de laatste trends.

Persoonlijke cadeaus

De komende tijd zal de focus meer liggen op persoonlijke cadeaus. Dat wil overigens niet zeggen dat we niet blij worden van een kalender of een pen. Die mag je nog steeds laten bedrukken, bij Wanapix bijvoorbeeld. Maar als aanvulling daarop kun je mensen een persoonlijk cadeau geven. Denk bijvoorbeeld aan een fotokussen, etui met naam of een mok met foto.

Hiermee laat je als bedrijf zien dat je je personeel of relatie waardeert. Zeker bij grote bedrijven voelen mensen zich soms een nummer. Door een persoonlijk geschenk laat je zien dat men als mens geapprecieerd wordt. Dankzij de technologie is dit ook nog eens een stuk betaalbaarder geworden. Het is voor bedrijven als Wanapix geen probleem om kleine oplages te maken.

Duurzame geschenken

Als bedrijfseigenaar is het je vast niet ontgaan, duurzaamheid is hot. En dat geldt niet alleen voor bedrijven maar ook voor de consument. Als bedrijf is het dan ook geen slecht idee om met de trend van duurzaam en klimaatneutraal mee te gaan. Er zijn gelukkig genoeg relatiegeschenken waarmee je laat zien dat je hier als bedrijf waarde aan hecht.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een bedrukte broodtrommel van Wanapix. Hierdoor hoeft je zakenrelatie nooit meer plastic boterhamzakjes te gebruiken. Hetzelfde geldt overigens voor geïsoleerde flessen of plastic bidons. Ondanks dat het materiaal niet per se duurzaam is, voorkom je wel dat mensen wegwerpflessen kopen.

Functionele geschenken

Door klanten functionele geschenken te geven zul je niet snel vergeten worden. Een populair relatiegeschenk is de powerbank. Je zult zien dat veel klanten die dagelijks zullen gebruiken. Ze zullen dus ook dagelijks aan je bedrijf herinnerd worden. Klassiekers waar je altijd goed mee scoort zijn paraplu´s en kalenders.

Ben je op zoek naar iets leuks voor je eigen personeel denk dan eens aan een tas. Dit is een ideaal geschenk voor nieuwe werknemers. Treed er een nieuwe medewerker in dienst dan kun je het uniform of informatie in de tas doen. Een leuk presentje om goed van start te gaan.

Denk als een marketeer

Het weggeven van relatiegeschenken moet zowel voor jou als de relatie leuk zijn. Het voordeel voor de klant of medewerker is dat ze met iets leuks naar huis gaan. Het voordeel voor jou is dat mensen nu gratis reclame maken. Denk daarom goed na over wat voor relatiegeschenken je kiest en de kwaliteit. Het is het visitekaartje voor je bedrijf.

Rectangle banner.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials