Metropool Noord verhuist naar nieuwe showroom in Schoten

Auto & Onderdelen

In het noorden van Antwerpen zet de verdeler van de Britse prestigemerken Jaguar en Land Rover zich in het nieuw. De concessie van Metropool Noord is ondergebracht in de vernieuwde showroom op de Bredabaan in Schoten. Concessiedirecteur Jourik Hansma en CEO Jan Adriaenssens van AMB Holding blinken van trots.

Achter de vernieuwde gevel van Metropool Noord schuilt een ruime showroom. Warme kleuren en gezellige zithoeken en business lounges geven een cosy uitstraling. Op de eerste verdieping is er plaats voor co-working ruimten. Achteraan bevindt zich de autogarage.

Verhuizing naar de Bredabaan voelt aan als thuiskomen

“Bijna 20 jaar geleden startte hier het verhaal van Land Rover, destijds nog onder de vleugels van garage ERCO,” vertelt Jan Adriaenssens van AMB Holding, een Antwerpse onderneming met afzonderlijke automobiel- en carrosseriebedrijven. “Later verhuisde Land Rover naar de Augustijnslei in Brasschaat en werd de locatie op de Bredabaan tijdelijk de thuishaven van de BMW-concessie, een van de partners binnen de holding. Daarom voelt deze verhuizing aan als thuiskomen. De BMW-concessie is nu verhuisd naar de Kapelsesteenweg waar het terrein verder werd uitgebreid.”

Overname Leuris Garage voor stockage en carrosserie

Om de verkoop, stockage en carrosserie te centraliseren, nam AMB  de Leuris Volkswagen garage in het nabij gelegen Sint-Job-in-‘t-Goor over. “Deze locatie zal vanaf 2019 gebruikt worden voor stockage en carrosserie voor Metropool Noord en Jorssen Noord (BMW). We willen in deze filerijke regio onze activiteiten zo dicht mogelijk bij elkaar houden,” legt Jan Adriaenssens uit.

Jaguar en Land Rover: kiezen voor de roots

Het vernieuwde Metropool Noord beantwoordt aan de huisstijl van Jaguar Land Rover. “Voor merken als Jaguar en Land Rover is  identiteit en ‘heritage’ zeer belangrijk,” vertelt Jan. “In het eren van je verleden maak je je toekomst. We blijven trouw aan de key waarden, en vertalen ze ook naar het interieur. We blijven investeren in onze premium merken en de hele omkadering. Daarom kiezen we bewust voor de overname van de Leuris garage.”

Gamma van Jaguar en Land Rover wordt uitgebreid

Jourik Hansma is concessiedirecteur van Metropool Noord in Schoten en van Metropool Zuid in Wilrijk. Hij vertelt dat het gamma van Jaguar en Land Rover de afgelopen jaren sterk is uitgebreid. De komende jaren zetten beide merken in op hybride en elektrische modellen. “We beschikken nu over 3 hybride of full electric modellen, zoals de nieuwe Jaguar I-Pace. Vanaf 2020 zullen er nog eens 5 hybride of elektrische versies bijkomen en in 2022 nog eens 7. Doel is om in 2022 elk model van Jaguar of Land Rover in beide vormen aan te bieden: dus zowel met een klassieke verbrandingsmotor als hybride of elektrisch. Volgend jaar voorzien we een hybride versie van de Land Rover Defender, toch wel dé oerversie van de Land Rover.”

I-Pace, de nieuwe full electric van Jaguar

Het paradepaardje van Jaguar is de nieuwe I-Pace. Jaguar is hiermee het eerste premium merk in het hogere segment dat een full electric versie uitbrengt. “De I-Pace scoort uitstekend in rijbereik,” vertelt Jourik. “Met een ’range’ van 470 km is hij een prima wagen voor zelfstandigen en ondernemers. Hij beschikt over 4x4 luchtveringen en is uitstekend in off road. Echt wel een uitzonderlijk Jaguar-model dat Tesla meer dan ooit het vuur aan de schenen legt.”

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven