lindner banner set 2 v2 120.jpg

IJzerlaan in Antwerpen volledig vernieuwd

Bedrijventerreinen

Door grote infrastructuurwerken aan de IJzerlaan in het noorden van Antwerpen is het uitzicht van de buurt ingrijpend veranderd. Op de hoek IJzerlaan-Bredastraat verrijst een omvangrijk nieuw woonproject. Bouwonderneming Jos Dejongh start met de afbraak van het oude gebouw op die locatie.

Residentie De Kempenaar focust op kwaliteitsvol wonen

Het nieuwbouwproject zal 40 appartementen en een commerciële ruimte van 218 m² op de benedenverdieping omvatten. Mertens-Architecten uit Stabroek ontwierp de residentie. De keuze viel overduidelijk op een stijlvolle en hedendaagse architectuur die focust op kwaliteitsvol wonen met veel aandacht voor licht en lucht.

Appartementen met terras

Van de 1ste tot en met de 5de verdieping is er telkens ruimte voor 7 appartementen met een terras aan de voor- en/of achterzijde van het gebouw. De 6de en de 7de verdieping worden ingenomen door 5 appartementen, waarvan 4 duplexappartementen. De appartementen zijn te bereiken via 2 verschillende gemeenschappelijke traphallen met een lift. Op het gelijkvloers bevinden zich 2 fietsenbergingen, een commerciële ruimte en de inrit tot de ondergrondse parkeergarage. Die zal toegankelijk zijn via de IJzerlaan.

Heraanleg IJzerlaan in Antwerpen

Residentie De Kempenaar zal dus verrijzen op de hoek van de IJzerlaan en de Bredastraat, vlakbij de IJzerbrug. De IJzerlaan vormt de verbinding tussen de Noorderlaan en de Groenendaallaan (Merksem) enerzijds en de Slachthuislaan anderzijds. De IJzerlaan werd de voorbije periode volledig heraangelegd.

Rustige omgeving dichtbij fietsbrug

“Door de werken aan de IJzerlaan werd daar een meer rustgevende omgeving gecreëerd. Er is nu veel minder autoverkeer. De fietsbrug richting Merksem moedigt aan om zich anders te verplaatsen dan met de auto. De waterpartij met mooie aanplantingen er langsheen zal bovendien uitnodigen om er gezellig te flaneren en te vertoeven. Residentie De Kempenaar mag je beschouwen als de kers op de taart om er tot een aangename woonbelevenis te komen”, legt initiatiefnemer Jos Dejongh van het gelijknamige bouwbedrijf uit.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven