Kantoorruimte inrichten afgestemd op welzijn van medewerkers: hoe doe je dat?

Welzijn op het werk is cruciaal voor je medewerkers van vandaag en die van morgen. Hoe kan je je kantoorruimte inrichten om het comfort van je werknemers te verbeteren en hun mentaal en fysiek welzijn te boosten? Multidisciplinair expert VINCI Facilities ondersteunt (kmo)bedrijven bij het faciliteren van welzijn op de werkvloer.

VINCI Facilities ontzorgt klanten bij hun facility management en technisch onderhoud van installaties in gebouwen. Met de groeiende divisie Space Planning ondersteunen ze bedrijven ook bij het inrichten van kantoorruimtes waar de mens en de werknemer centraal staan.

Het startpunt bij kantoorruimte inrichten

Het uitgangspunt: kantoorinrichting moet aangepast zijn aan het type werk van je personeel. Je medewerkers hebben verschillende rollen en verschillende taken doorheen de dag en de tijd. Met activity-based working creëren bedrijven werkplekken waar mensen zich goed voelen en productiever werken.

Volledige plaatje in beeld bij kantoorruimte inrichten

Zo een aanpak gaat verder dan ‘de kantoorruimte inrichten’, of kleurtjes kiezen en meubilair plaatsen. De experten van VINCI Facilities kijken bij een kantoorruimte inrichten die volledig afgestemd is op het welzijn van de medewerkers, naar het volledige plaatje. Dat begint met een voorstudie en analyse over onder andere het bezettingsplan van de gebouwen en de bezettingsgraad van de kantoren en van elke ruimte. Ook de specifieke werksituatie in het bedrijf maakt onderdeel uit van het onderzoek.

Op basis van deze gegevens stellen ze een ruimteplan op, space planning heet dat in het jargon. Zo een plan biedt antwoorden op vragen als ‘welke ruimtes kunnen multifunctioneel ingezet worden’, ‘waar zijn bureaus of zit/sta plaatsen relevant’ en ‘wat is het beste design voor ontspannings- en ontmoetingsruimtes’.

Ter ondersteuning van het fysieke welzijn ligt de nadruk ook op een gezonde en veilige werkomgeving. Technieken beïnvloeden namelijk ook het comfort van medewerkers. Via een analyse volgt een voorstel zodat een aangename temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie bijvoorbeeld zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. De akoestiek in gebouwen speelt een belangrijke rol en wordt niet vergeten.

Van plan naar uitvoering

Ook voor de uitvoering mag je rekenen op de experten van VINCI Facilities. De coördinatie en de kwaliteitscontrole van de verbouwingswerken tot de volledige verhuis, ze zijn in deskundige handen.

De medewerker centraal

Naast een vlot projectmanagement is changemanagement essentieel om van de veranderingen die de kantoorruimte inrichten met zich meebrengen, een succes te maken. VINCI Facilities betrekt van bij de start de medewerkers via interviews en workshops. Een presentatie van de nieuwe concepten volgt en er vindt overleg plaats over de nieuwe regels en afspraken.

De space planning experten blijven achteraf betrokken om bij te sturen waar nodig en het einddoel te bereiken, namelijk een comfortabele werkomgeving die het werkplezier en de productiviteit van medewerkers vergroot.

Kantoorruimte inrichten met focus op welzijn van medewerkers op de planning? Neem contact op met VINCI Facilities voor meer informatie over hoe zij je hierbij kunnen helpen.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en VINCI Facilities

Meer weten?

VINCI Facilities

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • VINCI Facilities

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials