De groepsverzekering: een voordelig instrument voor betrokken medewerkers

Als bedrijfsleider wil je beloftevolle talenten aantrekken en gemotiveerde medewerkers aan je bedrijf binden. Je kan daarvoor een arsenaal aan middelen aanspreken. Een groepsverzekering is er daar één van. In dit artikel leggen we uit waarom een groepsverzekering voordelig is. We sommen ook enkele andere manieren op waarmee je de beste medewerkers kan binden.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Werknemers hanteren een handvol criteria in hun zoektocht naar de juiste job en de ideale werkgever. Van loon tot bedrijfscultuur en carrièremogelijkheden; er zijn verschillende factoren die de beslissing bepalen. Salaris en arbeidsvoorwaarden blijven hierbij belangrijk. Je beste medewerkers binden doe je door hen een aantrekkelijk loonpakket aan te bieden.

Naast een salaris kan je aan dit pakket een bedrijfswagen, leasefiets, telefoon, pensioensparen en een groepsverzekering toevoegen.

Onderzoek toont aan dat het principe van flexibele verloning sterk in de lift zit. Hier stelt de werknemer gedeeltelijk zelf zijn eigen loonpakket samen. Naast bovenstaande voordelen zijn onder andere vakantiedagen, hospitalisatie- en gezondheidsverzekeringen en abonnementen voor openbaar vervoer populair.

De groepsverzekering

Veel medewerkers bieden hun personeel ook een groepsverzekering aan. Volgens DVV verzekeringen is dit voor beide partijen voordelig.

Met een groepsverzekering geniet de werknemer van een aanvullend pensioen. Als werkgever betaal jij de premies van deze verzekering. Omdat je minder belast wordt op deze premies als op het loon dat je maandelijks stort is het een voordelige manier van verloning.

Naast de groepsverzekering: 5 zaken die topwerkgevers doen

  1. Koester de talenten van je werknemers: zet de juiste persoon op de juiste plaats en investeer in persoonlijke ontwikkelingskansen via opleidingen en cursussen
  2. Stimuleer leiderschap: motiveer je medewerkers om leiding te nemen. Breng hun competenties in kaart en leid ze op tot goede managers.
  3. Streef naar balans: diverse bedrijven zijn flexibel en succesvol. Zorg daarom voor de juiste balans in jouw personeelsbestand.
  4. Bied ontwikkelingskansen: een duidelijk carrièretraject zorgt voor een grote betrokkenheid. Organiseer daarom cursussen en coaching om je medewerkers met succes te laten bouwen aan hun carrière
  5. Maak van je bedrijf een tweede thuis: mensen voelen zich betrokken en presteren beter wanneer ze zich goed voelen. Zorg dus voor een bedrijfscultuur waarbij iedereen zich thuis voelt

Wil jij nóg meer doen om jouw medewerkers te waarderen? Of heb je vragen over de groepsverzekering van DVV? Neem dan meteen contact op via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DVV Verzekeringen

Meer weten?

Dvv verzekeringen logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DVV Verzekeringen

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials